Pludmales volejbola kluba Bloks audzēknes Beāte Liepājniece un Annija Ozoliņa nākamajās divās nedēļās pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā U19 un U21 vecuma grupās, kas risināsies Taizemē.

Šī gada Latvijas jaunatnes čempionāta spēlētāju reitingā abas ventspilnieces bija pirmajā trijniekā, taču, lai tiktu uz pasaules čempionātu, bija nepieciešams labi nospēlēt kvalifikācijas mačos, ko Beāte un Annija arī paveica. Tika apspēlētās visas konkurences, finālā pieveicot Latvijas U20 vecuma grupas čempiones Elīzu Dreimani un Kati Vasiļjevu, kas nozīmēja, ka tieši Ventspils meitenes dosies uz tālo Puketu, kur pārstāvēs mūsu valsti pat divos pasaules čempionātos. Liepājniece un Ozoliņa kvalifikācijas mačos tika pie ceļazīmes uz U19 čempionātu, bet, tā kā turpat, tikai nedēļu vēlāk, notiek arī U21 turnīrs, tika pieņemts lēmums, ka mūsu duets startēs arī tajā. Pirmās sacensības risināsies no 6. līdz 11. decembrim, bet vecākā grupa spēlēs no 14. līdz 19. decembrim.

Ir gan kāda nianse – šiem čempionātiem bija jānotiek jau pirms gada, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tos atcēla, tāpēc šoreiz ļauts piedalīties arī nedaudz vecākām spēlētājām, kuras pērn atbilda vecuma nosacījumiem. Līdz ar to Latviju pārstāvēs arī Eiropas čempiones U20 vecuma grupā Varvara Brailko un Anete Namiķe, kuras turklāt uzreiz nonākušas pamatturnīrā. Beāti un Anniju vispirms sagaida priekšsacīkstes, taču, kā tās tiks aizvadītas, pagaidām vēl nav iespējams pateikt. «Izspēles kārtība kļūs zināma tikai pirms mačiem, kad būs skaidrs, kuri dueti piedalīsies čempionātā un cik to būs. Dažādi ierobežojumu joprojām ir spēkā, tie regulāri mainās, tāpēc nav izslēgts, ka visi pieteiktie līdz Taizemei nemaz netiks,» skaidro kluba Bloks vadītājs Ainars Soks, kurš pavadīs meitenes un tālajiem mačiem.

Viņš gan atklāj, ka arī Beātes un Annijas brauciens uz šīm sacensībām nebija garantēts arī pēc panākuma kvalifikācijas mačos, jo bija nepieciešams arī finansējums, un par to ventspilnieki var būt pateicīgi gan pašvaldībai, gan vietējiem uzņēmējiem. «Protams, finansējumu sagādā arī federācija, bet brauciens ir tāls un vajadzību tajā netrūkst. Liels prieks, ka paveikto novērtēja Ventspils pašvaldība, piešķirot finansējumu. Ir daudz vieglāk strādāt, kad jūti tādu plecu, uz kuru var balstīties. Par to, kas mums vēl nepieciešams, sīki izrunājām ar Gunti Blumbergu, daudz palīdzēja Sporta pārvaldes vadītāja Daina Paipala. Tāpat būtisku palīdzību, lai mēs tiktu līdz pasaules čempionātam, sniedz uzņēmumi VK Tranzīts un Diana Sveces. Tiešām sajutu no visiem lielu situācijas izpratni, jo to naudu jau es nelūdzu sev, bet viena kopīga mērķa sasniegšanai. Būtu ļoti žēl, ja meitenes nevarētu izbaudīt to, ko godam nopelnījušas,» stāsta Soks.

Ziemas sezonā Beātei un Annijai daudz laika jāpavada Rīgā, kur ir iespējams trenēties pludmales volejbola hallēs, bet sākās viss tieši Ventspils pludmalē, turklāt nemaz ne tika sen – 2016. gadā. Viņu pirmais treneris bija Edgars Zviedrāns, ne tikai ieliekot tehnikas pamatus, bet arī tiešām ieinteresējot šajā sporta veidā. Jau no pirmās dienas ar Bloku kopā ir Toms Šmēdiņš, kurš arī palīdz meitenēm gatavoties pasaules čempionātam.

«Viņas abas mācās 12. klasē, un, protams, ka mācības tiek kavētas, bet, tā kā sekmes arī ir līmenī, iespējams vienoties par pretimnākšanu. Šobrīd viņas abas tiešām ir sapratušas, ka pludmales volejbols ir tas, ar ko viņas grib nodarboties nopietni, apjautušas, ko tas prasa, un ir gatavas darīt visu nepieciešamu,» spriež Bloka vadītājs. Starp citu, Liepājniecei un Ozoliņai jau pirms diviem gadiem bija izredzes tikt uz pasaules čempionātu U18 vecuma grupā, taču toreiz kvalifikācijas mačos visvairāk patraucēja uztraukums un pieredzes trūkums. Šajā laikā paveikts apjomīgos treniņu darbs, iegūta pieredze dažādos mačos, un nav šaubu, ka cīņām Taizemes smiltīs meitenes ir krietni gatavākas. Atliek cerēt, ka muguru nepagriezīs arī veiksme un Beāte un Annija savu debiju šādā līmenī varēs tiešām izbaudīt.

Foto: Beāte Liepājniece (pa kreisi) un Annija Ozoliņa šovasar uz Latvijas jaunatnes čempionāta pjedestāla otrā pakāpiena.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Vadims Kevrelis 06.12.2021, 13:19:09

    Lai mūsu meitenēm veicas.

  • 0
    Ainars Soks 08.12.2021, 15:23:49

    Paldies VB par labiem vārdiem! Ļoti daudz paldies man būtu jāraksta, bet milzīga patecība meiteņu vecākiem par uzticēšanos un par profesionālo darbu Normundam Pūpolam, kurš ir mūsu komandas neatņemama sastāvdaļa!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: