Ventspilī pazīstamais šefpavārs Artis Lukša kopā ar domubiedru komandu Lāčplēša dienā organizēja labdarības akciju Ventspils mediķiem. Aizpagājušajā sestdienā daudzi ventspilnieki atsaucās aicinājumam un devās uz Tirgus laukumu, lai nogaršotu gardo plovu. Par tajā dienā nopelnīto naudu šefpavārs un viņa komanda ar plovu cienāja Ventspils slimnīcas darbiniekus.

11. novembra pusdienas laikā pilsētas slimnīcas pagalmā gaisā virmoja garšīga plova aromāts. Skanēja saksofons, bet zem nojumes pavārs un viņa palīgi lika plastmasas kārbās plovu, ko pasniedza medicīnas darbiniekiem. Gatavošanās šīm pusdienām iesākās jau no paša agra rīta: šefpavārs cītīgi darbojās ap 40 litru katliem, lai pagūtu pagatavot plovu līdz pusdienām. Pēc iepriekšējās vienošanās ar slimnīcas vadību, mediķiem Lāčplēša dienā bija sarūpēts plovs un saldie groziņi. Šefpavāram palīdzēja viņa atbalsta grupa – sieva Sarmīte, Ginta Puķīte, kura tirgū pārdod konditorejas izstrādājumus, Ivo un Indra Bērziņi, kapteinis Dainis Briedis. Par muzikālo pavadījumu bija parūpējies saksofonists Aigars Lasmanis. Komandu atbalstīt bija ieradies Ventspils tirgus direktors Armīns Kleinbergs.

Daudzi ventspilnieki jau labi zina šefpavāru Arti Lukšu, pateicoties viņa dalībai paša organizētajās labdarības akcijās. Vairākas reizes pavārs gatavojis plovu un soļanku pansionāta Selga pagalmā, bez maksas cienājot sociālās iestādes iemītniekus un darbiniekus. Šoreiz Artim Lukšam ienāca prātā doma organizēt labdarības akciju Ventspils mediķiem. Ar sociālo tīklu starpniecību viņš vērsās pie ventspilniekiem: «Kad tev sāp un jūties vājš, tu meklē palīdzīgas sirdis un rokas... Bet arī tiem, no kuriem grūtā brīdī šo palīdzību ceri saņemt, mēdz būt grūti! (...) Šajā izaicinājumu laikā, kad nespēks un spēks tik mijiedarbīgi un cieši blakus stāvoši, ir jo īpaši nozīmīgi apliecināt mūsu visu atbalstu tiem, pie kuriem sāpēs un vājumā meklējam cerību...»

Ikvienu interesentu Artis Lukša aicināja 6. novembrī, atnākt uz pilsētas Tirgus laukumu un nopirkt viņa pagatavoto plovu. Arta domubiedrs – kapteinis Dainis Briedis, kuru tāpat Ventspilī pazīst ar viņa labdarību, izdomāja lozungu šai labdarības akcijai: Paēd pats un palīdzi pabarot mediķus! Ventspilnieku atsaucība izrādījās krietni lielāka, nekā bija cerēts. Sestdienā tirgū izveidojās rinda pie šefpavāra mobilās virtuves. «Stundas laikā visi 120 kilogrami plova bija izpārdoti, daudziem pat pietrūka,» pastāstīja Artis Lukša.

Pateicoties ventspilnieku atbalstam un atsaucībai, šefpavāram un viņa domubiedru grupai izdevās sagādāt prieku vairāk nekā 200 Ventspils mediķiem, kuri jau otro gadu strādā sarežģītos pandēmijas apstākļos. Kā vēlāk pastāstīja šefpavārs, pacienāt ar plovu izdevās ne tikai pilsētas slimnīcas darbiniekus, bet arī Ātrās palīdzības Ventspils nodaļas un vakcinācijas centra Lielajā Dzirnavu ielā 14 strādājošos. Pieredzējušais pavārs ir pateicīgs Dainim Briedim par nesavtīgo sponsora palīdzību, Agnesei Kļaviņai un viņas vīram, Ivo Bērziņam un visiem, kas palīdzēja sarūpēt prieku citiem.

Gan ventspilnieki, kuri bija aizgājuši uz tirgu pēc plova pagājušajā sestdienā, gan mediķi, kurus cienāja šefpavārs, norādīja, ka galvenais šajā akcijā jau nebija ēdiens un iespēja garšīgi paēst, bet attieksme un atbalsts. Ar līdzīgām izjūtām dalījās arī tirgus direktors Armīns Kleinbergs: «Ļoti lepojos ar to, ka mūsu tirgotāji ir ar plašu sirdi, viņi rūpējas ne tikai par savu labklājību, bet arī par to, kā palīdzēt sabiedrībai šajā visiem grūtajā laikā. Organizētā akcija sagādāja pozitīvas emocijas gan pilsētas tirgū, gan slimnīcas pagalmā.»

Mediķi arī novērtējuši ventspilnieku izrādītās rūpes. «Paldies par atbalstu un mūsu darba novērtējumu!» «Lieliski, paldies par pozitīvajām emocijām!» «Fantastiska sajūta, ka mūsu darbs tiek novērtēts! Paldies visiem, kas sarūpēja mums tik patīkamu pārsteigumu!» – tādas atsauksmes izskanēja slimnīcas pagalmā. Kardiologs Ņikita Nazarenko atzinās, ka arī viņam akcija kļuva par patīkamu pārsteigumu un viņš sajutis ventspilnieku atbalstu. «Darba tagad patiešām ir daudz,» sacīja ārsts. Kardioloģijas nodaļa šobrīd ir pārprofilēta par Covid-19 pacientu ārstēšanas nodaļu, un dakterim Nazarenko dežūru laikā iznāk sniegt viņiem medicīnisko palīdzību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: