Ventspils muzejs nacionālo svētku ietvaros aicina apgūt pilsētas jauno pastaigu karti - Patriotu taku, pieminot notikumus, kas saistīti ar nacionāli patriotiskiem vēstures notikumiem Ventspilī.

Pastaigas sākumpunkts ir Baltais krusts Meža kapos, kas tika iesvētīts 1992. gada 16. martā – Leģionāru piemiņas dienā. Dodoties tālāk pārgājienā, aicinām apmeklēt Esplanādes laukumu - militāru svētku un gājienu vietu 20.gs. 20.-30. gados un Lāčplēša ordeņa kavalieru piemiņas stēlu, Piemiņas akmeni jūrniekiem un zvejniekiem, - tieši šeit, 1988.g. 14. jūnijā ventspilnieki pirmo reizi atklāti piemin padomju represiju un deportāciju upurus.

Patriotu takā kopumā ir deviņas pieturas, nosacītās takas kopējais garums ir 7 km. Noslēgumā novēlam izbaudīt svētku sajūtu pie viena no vērienīgākajiem Ventspils projektiem atjaunotās Latvijas valsts laikā – koncertzāles ''Latvija'', kas tika atklāta 2019. gada 25. jūlijā, pieminot faktisko valstiskās neatkarības iestāšanās laiku Ventspilī -1919. gada 25. jūliju.

Pastaigu taka ar fotoliecībām no muzeja krājuma, vietu aprakstiem un digitālo karti pieejama Ventspils muzeja mājas lapā - muzejs.ventspils.lv, bet drukātā versijā karti var saņemt Livonijas ordeņa pils kasē no 16. novembra.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: