Tiks izdarīts viss iespējamais, lai pie senioriem un hroniskajiem slimniekiem pievestu vakcīnas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" solīja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Viņš akcentēja, ka līdz šim ieviestā ārkārtējā situācija parādījusi vienu labu ziņu - ļoti strauju vakcinācijas tempa palielinājumu, kas liecina, ka ieviestie pasākumi liek cilvēkiem, kuri grib pildīt darba pienākumus, vakcinēties.

"Lokdauna" laikā lielākais uzsvars tiks likts uz riskantāko grupu - senioru un hronisko saslimušo - vakcināciju.

"Mēs pie viņiem brauksim uz mājām, ko esam darījuši no pavasara un vasaras. Mums palīdzēs bruņotie spēki, lai pievestu vakcīnas un apbraukātu. Mēs izdarīsim visu iespējamo, lai pievestu klāt vakcīnas. Vienīgais, kas senioram jāizdara - jāpiekrīt vakcinēties," sacīja ministrs.

Ņemot vērā, ka liela daļa stacionēto Covid-19 pacientu ir krievvalodīgie un mediķi uzsver, ka līdz šai iedzīvotāju grupai nenonāk informācija par vakcināciju, Pavļuts akcentēja, ka līdz šim tika mēģināts risināt arī šo izaicinājumu, piemēram, izmantojot maksas saturu krievvalodīgajos medijos, strādājot ar pašvaldībām, un pasākumu kopums vēl nav noslēgts.

Pavļuts pieļāva iespēju vērsties pie opozīcijas partijām, lūdzot palīdzību krievvalodīgo iedzīvotāju uzrunāšanai. Viņš atklāja, ka kolēģi Saeimā jau runā ar partijas "Saskaņa" pārstāvjiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    A.n.i.t.a 19.10.2021, 09:47:46

    Ja jau bruņotie spēki palīdzēs vakcinēt mājās senjorus, tad būs 100% vakcinēti, tikai armijniekiem jāpaņem līdz automāts, tad būs viss ok.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: