Saistībā ar valdības izsludināto ārkārtējo situāciju un pastiprinātiem drošības pasākumiem, arī Ventspils muzeja durvis uz laiku tiek aizvērtas, tomēr darbs muzejā turpinās, jo muzeja darbība aptver arī tādus darbus un jomas, par kurām ne katrs aizdomāsies.

Muzejā strādā krājuma glabātāji, vēsturnieki, restauratori, projektu vadītāji un daudz citu darbinieku, kas glabā, pēta vēsturi, mākslu, strādā pie topošās Piejūras brīvdabas muzeja ēkas un ekspozīcijas izveides, izglīto apmeklētājus un interesentus, kas informē sabiedrību par atklājumiem un aktuālo muzejā, nodrošinot kopīgo muzeja darbu. Neskatoties uz pašreiz esošo sarežģīto situāciju, muzejs saglabā iespēju interesentiem saņemt muzeja speciālistu konsultācijas,  rakstot e-pastus. Muzejpedagogi skolām un arī ģimenēm vai kolektīviem piedāvā dažādas muzejpedagoģiskās nodarbības Zoom platformā.
Jau novērtēta ir Ventspils muzeja lasītava, kurā lasāmi vēsturnieku pētījumi, stāsti par neparastiem muzeja priekšmetiem.

Reportāžas, informāciju par izstādēm un aktualitātes aicinām iepazīt mūsu mājas lapā muzejs.ventspils.lv vai muzeja sociālo tīklu lapās:
https://www.facebook.com/muzejs.ventspils.lv/
https://www.draugiem.lv/muzejs.ventspils.lv/
https://www.instagram.com/ventspils_muzejs/
https://twitter.com/ventspilsmuzejs

Pēc šo drošības pasākumu atcelšanas darbu atsāks Livonijas ordeņa pils, Amatu māja un H.Dorbes muzejs, bet Piejūras brīvdabas muzejs gaidīs pavasari, kad sāksies jaunā tūrisma sezona un apmeklētājiem būs patīkami iegriezties skaistā pastaigā piejūras ļaužu sētās un jaunajā Laivu mājā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: