Ņemot vērā, ka valdība uz trim mēnešiem valstī izsludinājusi ārkārtējo situāciju, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību un nepārslogotu veselības aprūpi, stingrāki ierobežojumi būs jāievēro arī Ventspils poliklīnikas apmeklētājiem.

No 14. oktobra epidemioloģiskās drošības nolūkos Ventspils poliklīnikā:
- var iekļūt tikai pa vienu ieeju – no pagalma puses;
- ielaiž tikai tos pacientus, kuriem ir pieraksts pie ārsta vai uz izmeklējumu (izņēmums ir laboratoriskie un elektrokardiogrāfijas izmeklējumi, ja pacientam ir ārsta nosūtījums);
- ģimenes ārsti arī akūtajās stundās pacientus pieņem tikai pēc iepriekšēja pieraksta;
- reģistratūra pacientus klātienē neapkalpo (lai sazinātos, aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 636 22131 vai rakstīt ziņu uz e-pastu registratura@ventspilspoliklinika.lv).

Apmeklējot poliklīniku, ikvienam pacientam jāierodas savā sejas aizsargmaskā (lūdzam ņemt vērā, ka aizsargmaskai jāaizsedz deguns un mute un jābūt uzliktai visu apmeklējuma laiku). Pie ieejas pieejams roku dezinfekcijas līdzeklis. Aicinām pacientus ierasties tikai uz pieraksta laiku, lai lieki nedrūzmētos un atgādinām, ka laikā, kamēr atrodaties iestādē, jāievēro divu metru distance no personāla un citiem apmeklētājiem.

Ja jums ir elpceļu infekcijas simptomi vai paaugstināta ķermeņa temperatūra, lūdzam atcelt vai pārcelt poliklīnikas apmeklējumu!

Ierobežojumi Ventspils poliklīnikā ieviesti, balstoties uz Ministru kabineta 9. oktobra rīkojumu ''Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu''. Ārkārtējā situācija patlaban valstī noteikta līdz nākamā gada 11. janvārim. Plašāka informācija par jaunajiem ierobežojumiem apskatāma ŠEIT.

Pašlaik izšķiroši svarīga ir ikviena Latvijas iedzīvotāja izlēmīga un atbildīga rīcība, ievērojot valstī noteiktos pastiprinātās drošības pasākumus! Ikvienam jācenšas samazināt kontaktēšanās ar citiem, jāievēro distance un pareizi jāvalkā sejas aizsargmaska. Tāpat nepieciešams regulāri vēdināt telpas, kā arī mazgāt un dezinficēt rokas.

Ierobežojumu mērķis ir pasargāt gan mediķus, gan pacientus, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: