SIA "Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā" Ventspilī būtiskākais izaicinājums pašlaik ir personāla nodrošinājums, savukārt no tehniskā viedokļa - bažas rada jautājums par skābekļa nodrošinājumu un turpmāko pieejamību, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Viņa norādīja, ka slimnīca pakāpeniski, sekojot līdzi Covid-19 pacientu plūsmai, pārprofilē nodaļas un pielāgo papildu gultasvietas Covid-19 pacientu uzņemšanai. Brīdī, kad visas jau pārprofilētās un vēl plānotās gultasvietas būs aizņemtas un arī nodaļu pārprofilēšanas iespējas būs izsmeltas, pacientus uzņemt vairs nebūs iespējams, sāksies pacientu šķirošana. Jāatzīmē, ka tas ir valdības jautājums un prasa steidzamu risinājumu, jo īpaši ņemot vērā prognozēto Covid-19 pacientu apjoma pieaugumu, pauda Rudzroga.

Viņa uzsvēra, ka patlaban slimnīca spēj nodrošināt visus ambulatoros pakalpojumus pilnā apmērā un tie pagaidām netiek ierobežoti. Saskaņā ar Valsts operatīvās medicīniskās komisijas lēmumu pašlaik uz divām nedēļām slimnīca ierobežo plānveida pakalpojumu sniegšanu un dienas stacionāra pakalpojumus. Patlaban tiek nodrošināti tikai akūtie pakalpojumi. Par izmaiņām katrs pacients tiek informēts personīgi. Slimnīcas ieskatā plānveida pakalpojumu ierobežošana var būt tikai kā īstermiņa ārkārtas risinājums, pretējā gadījumā ir risks, ka liela daļa plānveida pacientu kļūs par akūtiem pacientiem, radot vēl lielāku spiedienu uz veselības aprūpes sistēmu.

Ventspils slimnīcā pirmdien ārstējas 40 Covid - 19 pacienti, pēdējā diennaktī iestājušies divi pacienti un divi pacienti ir izrakstījušies.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: