Skaistumkopšanas jomā Ventspils neatpaliek no galvaspilsētas. Pie mums tiek atvērti saloni, kur piedāvā frizieru pakalpojumus galvaspilsētas kvalitātes un cenu līmenī. Nesen darbu jaunajā salonā Jūras un Ģertrūdes ielas stūrī sācis bijušais Rīgas meistars.

Friziermeistara Valda Meikšāna darba stilu zina ne tikai mūsu pilsētas, bet arī Rīgas dāmas. Lai arī šeit viņš dzīvo jau gandrīz sešus gadus, Valdis joprojām strādā abās pilsētās. Turklāt Ventspils pakāpeniski aizņem arvien vairāk meistara darba laika: ja agrāk viņš strādāja trīs dienas Rīgā un vienu vai divas Ventspilī, tad tagad šī attiecība ir pamainījusies uz citu pusi – četras dienas šeit un viena Rīgā. Viņa galvaspilsētas klienti arī sāk pieņemt jauno realitāti un gatavi braukt uz Ventspili frizēties.

Saldeniekam Valdim Meikšānam friziera profesija nav pirmā. Pirms nonāca lielajā frizēšanas burbulī, viņš ieguva finansista diplomu. Taču ātri vien saprata, ka tas nav viņa aicinājums. Aptuveni 24 gadu vecumā Valdis zināja, un dzīve pie tā viņu bija jau aizvedusi, ka vēlas kļūt par frizieri. Pabeidzis frizieru skolu, viņš nonāca praksē pie pazīstama meistara Kārļa Ezergaiļa. «Pateicoties viņam, es sāku strādāt par frizieri Rīgā,» pastāstīja Valdis. Kompānijas Paul Mitchell salonā Beauty Zone viņam vajadzēja ne tikai griezt un krāsot matus, bet vēl arī rīkot seminārus visā Latvijā. «Man nebija nevienas brīvdienas,» atceras meistars. Sestdienās viņš pasniedza meistarklases topošajiem frizieriem Birutas Mageles Starptautiskajās stilistu skolā, savukārt svētdienās strādāja televīzijā, veidojot matus TV šovu dalībniekiem. Tik intensīvā režīmā viņš nostrādāja galvaspilsētā vairāk nekā 10 gadus!

Uz mūsu pilsētu viņu atveda liktenis – Valdis sastapa savu nākamo sievu, kas izrādījās ventspilniece. Lēmums par pārcelšanos uz Ventspili nenāca viegli. Mazpilsēta biedēja ar to, ka šeit teju ikviens cits citu pazīst. Ventspilī viņš sāka strādāt Kupfernama salonā. Pakāpeniski izdevās izveidot savu klientu loku. Bet tomēr Valdis gribēja atvērt savu salonu, kuru varētu noformēt pēc savas gaumes un itāļu zīmola Insight stilā, ar kuru viņš iepazinās vēl Rīgā. Izrādījās, ka Ventspilī ir matu kopšanas līdzekļu izplatītājs Ivars, kurš bija gatavs atbalstīt Valda sapņus. Un, tikko pilsētā atbrīvojās piemērota telpa, divu profesionāļu tandēms pārauga jaunā salonā.

Tagad Ivars un Valdis meklē komandu, kurā varētu strādāt četri meistari. Salona dizains ir procesā. Valdis ļoti gaida to laiku, kad salons būs pilnībā gatavs un viņš varēs nākt uz darbu uzvalkā. Viņa iemīļotā nodarbe – krāsot un griezt matus. Uz jautājumu, kādas ir Ventspils dāmas, viņš atbild, ka prasīgas un uzstājīgas, asas un pavēlošas. Mūsu pilsētas galvenā priekšrocība, meistaraprāt, ir tāda, ka šeit, atšķirībā no Rīgas, viņš var strādāt, neskatoties pulkstenī. «Es baudu darba procesu,» viņš atzīst.

Vēl viena Valda priekšrocība ir tā, ka, izņemot bijušos kolēģus Kupfernama salonā, viņš Ventspilī nepazīst nevienu frizieri. «Mēs esam kolēģi, nevis konkurenti, bet katram ir savi klienti,» saka frizieris. Valdis uzskata, ka klientiem ir tiesības mainīt meistarus, un viņš pat atbalsta to.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: