''Ventspils Kikboksa Leģions'' sportists Raimonds Martinovskis ar savu treneri Sergeju Deņisovu Latvijas kikboksa izlases sastāvā Pasaules čempionātā kikboksā WAKO pieaugušajiem izcīnīja 3. vietu, kas arī ir vienīgā Latvijas izlases izcīnītā medaļa.

Raimonds Martinovskis Pasaules čempionātā pieaugušajiem piedalījās pirmo reizi, un  rezultāts ir ļoti augsts - light contact disciplīnā līdz 89 kg izcīnīta godalgotā 3. vieta, pusfināla cīņā piekāpjoties Argentīnas sportistam pēc punktiem.

Raimonds startēja vēl vienā disciplīnā - kick light līdz 89 kilogramiem, tur izcīnīta 5. vieta.

To, ka Pasaules čempionāts bija augstā līmenī, apliecina lielais dalībnieku skaits – katrā no Raimonda disciplīnām bija 12 sportisti. Sportisti bija tiešām spēcīgi, piemēram, Raimonda pretinieks no Argentīnas ir trīskārtējs Pasaules čempions taekvondo.

Jāpiebilst, ka arī Raimondam ir ļoti laba cīņu pieredze un augsti rezultāti: vairākkārtējs Latvijas un Lietuvas čempions, godalgotu vietu ieguvējs Eiropas čempionātos, Eiropas un Pasaules kausos.

Sergejs Deņisovs: ''Vislielākais trenera gandarījums ir tad, kad viņa audzēknis kāpj uz pjedestāla. Šoreiz man ir dubults gandarījums, jo biju Latvijas izlases treneris, un  tieši mans sportists vienīgais no izlases izcīnīja medaļu Pasaules čempionātā. Pateicos visiem, kuri par mums pārdzīvoja, atbalstīja un ticēja! Izdarīšu visu iespējamo, lai nākamajā Pasaules čempionātā tiktu izcīnīta augstākā kaluma medaļa, kas būs vislabākā samaksa man kā trenerim un visiem kikboksa faniem, kuri mūs atbalsta un mīl.''

Raimonds Martinovskis: ''Esmu ļoti priecīgs un gandarīts par paveikto! Lai izcīnītu šo medaļu, esmu ieguldījis milzīgu darbu. Esmu braucis uz visdažādākajiem čempionātiem, turnīriem, lai iegūtu pieredzi, zināšanas un kļūtu spēcīgs un konkurētspējīgs ar pasaules top sportistiem! Esmu pateicīgs savai ģimenei par atbalstu visus šos gadus, kopš nodarbojos ar kikboksu! Milzīgs paldies manam trenerim, ar kuru kopā visu šo gadu laikā, braukājot pa sacensībām, esam pieredzējuši un piedzīvojuši ļoti daudz! Paldies maniem atbalstītājiem, draugiem un visiem pārējiem, kuri seko un atbalsta!''

Pasaules čempionātā Latvijas kikboksa izlasi pārstāvēja pavisam četri sportisti no Ventspils, Liepājas un Rīgas. Medaļu izcīnīt izdevās tikai ventspilniekiem.

Pasaules čempionāts kikboksā pieaugušajiem ''Senior and Master Kickboxing World Championships WAKO 2021'' notika Jesolo, Itālijā, tajā piedalījās 1364 sportisti no 65 pasaules valstīm.

2021. gads ir izcils gads kikboksa pasaulei, jo šī gada Olimpisko spēļu laikā Starptautiskā Olimpiskā komiteja kikboksu atzina par olimpisko sporta veidu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    i 25.10.2021, 17:48:10

    Malacis. Tā tik turpināt :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: