Inženierzinātņu institūta "Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs" vadošajam pētniekam Manfredam Leontijam Šnepam-Šneppem piešķirts emeritētā zinātnieka statuss.

Tehnisko zinātņu doktors, profesors, Ventspils Radioastronomijas centra vadošais pētnieks Manfreds Šneps-Šneppe Ventspils Augstskolā strādā kopš 2005. gada.
Savukārt no 2010. gada zinātnieka biogrāfija ir iekļauta arī pasaules slavenību krājumā ''Who is who in the World'', zinātnieks ne tikai veicis pētījumus, bet rakstījis arī grāmatas gan par telekomunikācijām, gan arī par tautsaimniecību, vēsturi un medicīnas tehniku.

Valsts emeritētā zinātnieka statusu piešķir izciliem, starptautiski atzītiem zinātniekiem pēc likumā noteiktā pensijas vecuma sasniegšanas. Savukārt lēmumu par valsts emeritētā zinātnieka statusa piešķiršanu pieņem Latvijas Zinātņu akadēmija, noskaidrojot Valsts emeritēto zinātnieku padomes viedokli. Valsts emeritētajam zinātniekam piešķir mūža grantu — pabalstu, ko maksā papildus vecuma pensijai.

Kopā Valsts emeritēto zinātnieku padome konkursam saņēma 69 pieteikumus, no kuriem padome atbalstīja un piešķīra valsts emeritētā zinātnieka statusu 32 zinātniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: