No šodienas līdz nākamā gada 11. janvārim sabiedriskās ēdināšanas, izklaides, kultūras pakalpojumu, kā arī reliģiskās darbības veikšanas vietas un kultūrvietas darbu varēs sākt ne agrāk kā plkst.6 un beigt ne vēlāk kā plkst. 21, paredz pagājušajā nedēļā Ministru kabinetā apstiprinātais rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Šis ierobežojums neattieksies uz vietām, kur ēdināšanu izsniedz līdzņemšanai un starptautiskās lidostas "Rīga" termināļos.

Vienlaikus darba laika izņēmumus reliģisko darbību veikšanas vietās var noteikt tieslietu ministrs pēc saskaņošanas ar Veselības ministriju.

Iepriekš attiecīgās vietas varēja sākt strādāt ne ātrāk kā plkst.6 un beigt ne vēlāk kā plkst.24.

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus varēs sniegt tikai epidemioloģiski drošā vidē, nodrošinot, ka pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četras personas, bet starp galdiņiem ir vismaz trīs metru attālums, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena.

Jau vēstīts, ka valdība sēdē 8. oktobrī atbalstīja ārkārtējās situācijas izsludināšanu no 11.oktobra uz trim mēnešiem, paredzot atsevišķus stingrākus ierobežojumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: