Pasaules čempionātā vieglatlētikā U20 vecuma grupā bronzas medaļu trīssoļlēkšanā izcīnījusi sporta skolas Spars audzēkne Darja Sopova, turklāt godalga tika nodrošinātā ar pēdējo lēcienu.

Sacensības patiesi bija spraigas un aizraujošas. Darja sāka pieticīgi – ar 12,92 m tālu lēcienu. Līderes pozīciju uzreiz ieņēma Eiropas junioru čempione, zviedriete Maja Oskaga ar 13,63m tālu lēcienu. Turpmāk vai pēc katra medaļu kandidātes lēciena mainījās otrās, trešās un ceturtās vietas rezultāti. Favorītes tik tiešām bija četras – bez Darjas un zviedrietes arī Tesija Eboselu no Spānijas un Sohana Ochagosa no Francijas. Vienu brīdi vicelīdere bija arī Valerija Volovlikova (ANA) –13,38 m.

Darja uz katru no sāncenšu izaicinājuma atbildēja ar aizvien labāku rezultātu. Viņas turpmākielēcieni bija 13,33 m – 13,34 m – 13,42 m – 13,45 m. Pirms pēdējā sestā lēciena Darju bija apsteigusi ne vien Oskaga (13,63 m) un Ebosele (arī 13,63 m), bet arī Souhana Ocagosa (13,54 m). Tomēr Darjas sestais lēciens bija bronzas medaļas vērtē – 13,60 m! Tikai divus centimetrus sliktāk par pašas Latvijas junioru rekordu! Sacensībām skaistu punktu pielika arī jaunā čempione, izgaisinot visas šaubas par diviem vienādiem rezultātiem – 13,75 m!

Darjai šogad izcils sportiskais gads – divas bronzas medaļas Eiropas un pasaules junioru čempionātos, divkārt labots Latvijas rekords juniorēm. Divas uzvaras Baltijas junioru (U20) čempionātā. Latvijas sezonas vicelīdere kā trīssoļlēkšanā (13,62 m), tā tāllēkšanā (6,31 m). Lielisks kopdarbs ar treneri Juri Petroviču!

Latvijas juniorēm-trīssoļlēcējām šī ir pirmā medaļa pasaules junioru čempionātos. Der atcerēties, ka Jura Petroviča audzēknis bija arī Ansis Brūns, kurš 2008. gadā izcīnija bronzas medaļu šķēpa mešanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: