Ventspils pilsētas dome, ņemot vērā iedzīvotāju jautājumus publiskajā vidē, informē, ka Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs joprojām ir Aivars Lembergs.

22. februārī Rīgas apgabaltiesa paziņoja saīsināto spriedumu Aivaram Lembergam, pēc kura nolasīšanas viņam tika nepamatoti piemērots vissmagākais drošības līdzeklis - apcietinājums, bet tiesa atcēla iepriekš piemēroto aizliegumu pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pienākumus.

Šobrīd Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pienākumus saskaņā ar Ventspils pilsētas pašvaldības nolikumu pilda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš, kurš ceturtdien, 25. februārī, preses konferencē informēja: ''Situācija ir savā ziņā absurda, jo tika atcelti visi Aivaram lembergam piemērotie iepriekšējie ierobežojumi, kas nozīmē, ka domes priekšsēdētājs nav kavēts pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus, viņam tie atbilstoši likumam būtu jāpilda, bet vienlaicīgi viņš ir pilnībā izolēts un praktiski tos šobrīd nevar veikt.''

Vītoliņš skaidroja, ka pēc šāda tiesas lēmuma Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam ir ne vien tiesības, bet arī pienākums veikt likumā ''Par pašvaldībām'' noteiktos domes priekšsēdētāja pienākumus. Ventspils pilsētas dome vērsīsies pie attiecīgajām institūcijām, lai saprastu, kā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs praktiski varētu iekļauties domes darbā.

Gan Ventspils pilsētas dome, gan pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības turpina strādāt.

''No savas puses izdarīsim visu, lai kvalitatīvs un mērķtiecīgs darbs ventspilnieku labā turpinātos. Domes darbs turpinās tā, kā bija ieplānots. Mēs nevaram nekāda veidā piebremzēt tos attīstības projektus, kas šobrīd ir procesā,'' minēja Vītoliņš.

Lasi vēl

Komentāri (52)

  • -3
    KRX 26.02.2021, 10:50:11

    Apgrieztā Aizspogulija. L.Kerols atpūšas.

  • -3
    AN 26.02.2021, 10:55:30

    Zābaku dziesma
    A.Virga, G.Godiņš, Līvi

    Daudz zābaku pa manu zemi staigā,
    Un manai zemei dikti sāp

    Bet ko tāds zābaks zin no sāpēm,
    Tas nedomā, bet virsū kāpj

    Tie smagi kāpj un kāpj uz ēnām,
    Uz ēnām, kuras no mums krīt

    Kaut suņi izkostu tiem robus,
    Kaut savā sirdsapziņā sapītos,
    Kaut zibens iespertu tiem zolēs,
    Ir mūsu posts šais zābakos

  • -1
    All-cash 26.02.2021, 21:58:46

    Kāds politiķis populārs, kurš valsti apkrāpis, uz cietumu ar limuzīnu aizbrauc saskābis. Čikāgas piecīši

  • -2
    borsinsh 26.02.2021, 11:03:27

    ... piemēram: Latvijai ir izvēle - atcelt sodu recidīvistu zaglim jeb vairs nesaņemt it ne centa atbalstu no Eiropas Savienības (!)
    un kūrš ir gatavs nobalsot par 1."variantu" ?

  • -24
    Soft 26.02.2021, 12:50:06

    Iedomājos, kāds sašutums valdīs dažu cilvēku sirdī, kad ECT uzdos Latvijai izmaksāt Lembergam kompensāciju. Šis šovs ir tik tuvredzīgs un manipulējošs. Iespējams pēc kādiem daudziem gadiem viņam to spriedumu nolasīs pēdējā instancē un tur būs teikts, ka viņam piespriež 5 gadus, ko viņš jau sen būs pavadījis esot apcietinājumā un par to viņam pienāksies naudas kompensācija.

  • -1
    Ina Fominova 26.02.2021, 22:51:27

    ECT kompensaciju Lembergam ir piespriedusi nevis pat to, ka vins butu nevainigs, bet par procesualas kartibas parkapsanu, ko lielakoties Lembergs pats izraisa ar saviem noraidijumiem un advokatu mainam.

  • 0
    All-cash 27.02.2021, 17:59:18

    cien. soft kg. Gribētu vērst uzmanību, ka eiropas banku un tiesu kungi nekad nav pārmetuši par cietumā likšanu par šādiem smagiem noziegumiem. Gluži otrādi, ir izteikti ultimāti par noziedznieku attaisnošanu. Varbūt ši būs medusmaize arī eiropai.

  • -2
    All-cash 26.02.2021, 11:57:02

    Preses konferencē tiesneses Kundze, uz šo atbildēja. Viņš ir notiesāts par smagiem noziegumiem, piespriests cietums, kā no turienes var ko vadīt.
    Bet izrādās Vītoliņš ar CO un notiesātais var visu.

  • -30
    Soft 26.02.2021, 12:00:06

    Nožēlojami ir lasīt to apjukušo un no mediju puses apmuļķoto cilvēku komentārus, kuri nesaprot, kāpēc gan Lambergs var būt priekšsēdētājs. Viņi nesaprot to, ka pēc būtības Lembergs šobrīd ir nevainīgs un tāds būs līdz brīdim, kamēr pēdējā tiesu instance nolasīs savu pilno spriedumu. Tā kā šobrīd par pirmā instance nav nolasījusi pilno spriedumu, tad visticamāk pēdējā instance to varēs izdarīt ne ātrāk kā pēc kādiem gadiem desmit. Tā kā neviens politiķis Lembergu godīgā ceļā uzvarēt nevar, tad ir noorganizēts viņam drošības līdzeklis "apcietinājums", kas ir pilnīgi nesamērīgs un par to, visticamāk, Latvijas valsts viņam būs spiesta maksāt lielu kompensāciju. Šobrīd jauno politiķu mērķus attaisno jebkuri līdzekļi, jo, kad būs jāsāk strēbt piespļautā putra, tad viņi jau būs savu sazaguši un aizbēguši.

  • -2
    All-cash 26.02.2021, 12:23:33

    Cien.Soft. Jūsu skaidrojums netiek pieņemts. Noskatieties Pēctiesas preses konferenci. Godīgā ceļā viņš nekad netiktu par premjeru, bija jau mēģinājumi, kandidēja, bet..

  • -2
    Ina Fominova 26.02.2021, 23:01:39

    Tiesas lemums ir pienemts, spriedums, kaut saisinats, nolasits, tagad sakasies apelaciju dala, bet ne jau par to ir runa. Civilizeta Eiropas valsti demisione valsts un pasvaldibu amatpersonas daudz mazaku aizdomu del. Ir tadas lietas, ka kauns, godaprats un politiska etika. Un uzradas, ka Ventspils meram nav nevienas no tam. Ir tikai bezgaligas bailes atlaisties no kresla, jo tas, protams, agrak vai velak nesis atmaskosanu visos darijumos. Pareizak, nodarijumos.
    Un jus, tur Ventspils dome, jus ari savu kaunu ar maizi esiet apedusi ? Ja jau bez vina iztikt nevariet, parvacieties pie vina uz kameru.Domaju, ka dazs labs no jums to ir jau papilnam nopelnijis. Kaut vai aiverot acis un laujot notiesatajam darit to, ko vins visus sos 30 gadus ir darijis - vairojis savu bagatibu, parnemot valsts uznemumus un mantu. Tikai un vienigi parnemot. No pasa izveidotajiem uznemumiem ir tik vien ka entie fiktivie arzonu pastkastites un konta uznemumi, kut Latvija salaupito glabat.

  • -1
    Margrieta666 26.02.2021, 12:21:41

    Ka tad šamais,tuptūzī sēdēdams,domā strādāt?
    Dators un mobīlais telefons,domājams,viņiem tur netiek izsniegts?

  • -11
    keda 26.02.2021, 12:26:38

    Pēc likuma burta viss pareizi, bet absurds pamatīgs :D Ko arī grib pierādīt :D

  • -3
    Nihilists 26.02.2021, 13:05:12

    Šajā rakstā absurdi ir tikai domes spriedelējumi. Ja tiesājamais nespēj veikt ar likumā 'Par pašvaldībām'' noteiktos domes priekšsēdētāja pienākumus, domes uzdevums ir meklēt risinājumus kā nodrošināt turpmāku, pilnvērtīgu pašvaldības darbību.

    Tā vietā dome jau kuro dienu visādos veidos cenšās ietekmēt tiesu varu un attaisnot tiesājamo. Varbūt domei, jeb precizāk tiesājamā partijai to vajadzētu darīt par saviem, nevis nodokļu maksātāju līdzekļiem?

  • -9
    Aivis Landmanis 26.02.2021, 13:23:20

    Tā vietā, lai pārvelētu domes priekšsēdētāju Vītoliņš un Co turpina diskreditēt Ventspils un ventspilniekus.
    Vītoliņ! Tāds nav un never būt Ventspils pilsētas domes viedoklis.
    Tas ir jusu viedoklis, kura paušanai nav izmantojams pilsētas administratīvais resurs un līdzekļi. Tas ir zaglīga lielblēža viedoklis.
    Lemberga pakalpiņi turpina pierādī, ka ir sajaukuši savas intereses, kabatas ar pašvaldības interesēm, budžetu. Pašvaldības pienākumos neietilpst gādat par cietumnieku labklājību, kur nu vēl gādāt, lai pilsēta tiek vadīta no cietuma kameras. Tiesa nomainīja vieglāku drošības līdzekli pret smagāku. Tiesa vērtēja, ka iepriekš piemērotais drošības līdzeklis netika ievērots. Vītoliņs bija viens no tiem, kurš veicināja drošības līdzekļa pārkāpumus. Vītoliņam pašam ir jāatbild par pašvaldībai nodarītajiem zaudējumiem, kurus kopā ar Lembergu, Blumbergu, Ošenieku, Sarmuli u.c. tai nodarīja. Piemēram, darbībam, kuru dēļ pašvaldība zaudēja savu ietekmi Ventspils brīvostas pārvaldē.

  • -21
    Soft 26.02.2021, 14:09:29

    Ļaujiet atgādināt, ka tieši A.Landmaņa vadītajam hokeja klubam tiesa šobrīd ir likusi atlīdzināt pašvaldībai gandrīz 17 tūkstošus eiro, kas nelikumīgi izmantoti personīgām interesēm un vajadzībām. Zaglis un izsaimniekotājs ierunājies! Kad no bērniem naudu iekasēja un pēc tam savām interesēm tērēja, tad gan sirdsapziņa klusēja.

  • -3
    .Barons.. 26.02.2021, 14:35:07

    Soft kundz/kung
    Ne vaidzet jaukt kopa to Mušš u to Kotlett,le zinat.
    Ja Landmaņ kung ar kadreiz ir sataisit kād Šaiz,tad to nav ne kāda sakara at to,ko darit to Ventspil Dom Pozīcij.
    Un,ja to Lemberg sēdet iekš Riga Central-cietum,viņ strādat neir spējig.Un kater dien būs ierakstit iekš Tabel - Progul.Un Alg pa progul maksat nebūs.

  • -17
    Soft 26.02.2021, 14:52:04

    .Baron..kungs, kā tad tā Landmaņ sūd nav nekād sūd, bet smaržīgs rožu dārzs??! Zaglis Landmanis bļauj "ķer zagl". Bet nu par laimi vai nelaimi, tie apkrāptie bērni hokejā bija daudz un vecāki jau to nebūs aizmirsuši.

  • -13
    Kristiāna 27.02.2021, 08:06:37

    Kāpēc pārvēlēt? Jo viņš tagad ir pilntiesīgs pildīt šos pienākumus? Baidāties, ka nolems Jūs atlaist par hokeja naudas izzagšanu vai par to, ka Kristovski atlaidīs, jo neapmeklē sēdes un neapmeklēto sēžu daudzums ir jau tāds, ka varētu par to atstādināt no deputāta krēsla?

  • -8
    Ventiņš1 27.02.2021, 18:03:02

    Ja, Rīgas apgabaltiesā, rosina sākt kriminālprocesu pret Šveices advokātu Rudolfu Meroni, vai nevarētu būt tā, kā Mironi vadītā grupa, iespējams pilda nelikumīgas darbības, pēc Meroni dotās komandās?

    Vai nevarētu būt tā, kā šī grupa, kurā ir pakļautiba, iespējamam krimināllietas apsūdzētajam Meroni, var uzskatīt par - Organizētās noziedzības grupējumu???

  • -6
    Aivis Landmanis 26.02.2021, 15:59:12

    Adresēts Soft!
    OC "Ventspils" darbone jau varēja parakstīties ar savu īsto vārdu. Ko Landmanis ir nozadzis? Jūsu vietā ar kolēģiem gādājam finansējumu, izveidojām bērnu hokeja sistēmu, sasniedzām rezultātus. Domes iniciētā civilprāva ir ņirgāšanās par cilvēkiem, kuri jūsu vietā darbu darītāja.
    1. Es no 2019.gada vasaras ar bērnu un jauniešu hokeja saimniecības administrēšanu nenodarbojos, jo bija skaidri un paredzami domes nelietīgie gājieni pēc tam, kad pašvaldības maldināts no pārvaldīšanas atteicās Cgojeva kungs.
    2. Vai manu koleģu noziegums ir treneriem samaksāt par darbu?
    4. Visus šos gadus hokeju vadījām un sistēmu izveidojām sabiedriskajā kārtā, tas ir algas un citus labumus nesaņēmām - ieguldījām savu laiku, zināšanas un līdzekļus. Šo gadu laikā bērnu vajadzību nodrošināšanai (treneru algas, internāts, autobusi, turnīri, ekipējums) piesaistījām ~ 1.miljons EUR trešo personu - sponsoru un arī savus līdzekļus. Īpaši daudz personīgos līdzekļus piesaistīja Uldis.

  • -11
    666 27.02.2021, 17:43:44

    Vispār pretīgi lasīt ko šeit raksta Alvis Landmanis. Ko viņš par labu izdarīja mūsu pilsētai ? Neko!!! Tikai var pļāpāt un muļķības rakstīt (((

  • -7
    Ventiņš1 27.02.2021, 18:08:03

    Ja, Rīgas apgabaltiesā, rosina sākt kriminālprocesu pret Šveices advokātu Rudolfu Meroni, vai nevarētu būt tā, kā Mironi vadītā grupa, iespējams pilda nelikumīgas darbības, pēc Meroni dotās komandās?

    Vai nevarētu būt tā, kā šī grupa, kurā ir pakļautiba, iespējamam krimināllietas apsūdzētajam Meroni, var uzskatīt par - Organizētās noziedzības grupējumu???

  • -2
    Margrieta666 26.02.2021, 16:15:44

    Iedzīvotāju pieņemšana
    Pēc pieraksta Pieteikties tālr.63601100 vai personīgi pie Pieņemamās daļas vadītājas 37.kabinetā.
    (https://www.ventspils.lv/lat/personas/7-aivars-lembergs)

    Vai Pieņemamās daļas vadītājai ir tiešsaistes sakari ar Rīgas Centrālcietumu?
    Vai Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs turpinās pieņemt apmeklētājus?

  • -3
    Frīdis 26.02.2021, 16:16:23

    Ventspils pašvaldības domi droši var atlaist . Tur Centralkā ir ļoti daudz, un ļoti augstas raudzes, speciālistu izlase . Tie perfekti visu pārvaldīs ar Aivaru priekšgalā!

  • 0
    Frīdis 26.02.2021, 16:18:26

    Izskatās ka ļoti steidzami ir vajadzīgas jaunas Ventspils pašvadības vēlēšanas !

  • -16
    Kristiāna 27.02.2021, 08:08:07

    Pašvaldību vēlēšanas tepat ap stūri, tādēļ jau Landmanis tik aktīvi visur sācis komentēt. Cer, ka daži vēl nebūs pamanījuši, kā izzaga hokeja naudas un tiesa piespriedusi tās atmaksāt!

  • -1
    Ventspilnieks (bijušais) 26.02.2021, 16:49:45

    Mīļie ventiņi! Noklausieties un izlasiet! Apskrienas dūša... :( https://www.lsm.lv/raksts/zinas/zinu-analize/lemberga-tiesas-pravas-aizkulises-izspiegoti-izmekletaji-nopludinata-informacija-un-mirusi-liecinieki.a394385/

  • -1
    %%%%% 26.02.2021, 17:36:26

    Skan skarbi!
    vietnieks Vītoliņš ir uzstājīgi uzlicis , priekšniekam Lembergam
    .. veikt likumā ''Par pašvaldībām'' noteiktos domes priekšsēdētāja pienākumus..!

  • 0
    %%%%% 26.02.2021, 17:40:15

    Vītoliņš vēl parādīs,
    kā priekšniekiem jārespektē vietnieki! :D

  • -16
    %%%%% 26.02.2021, 17:52:15

    Ziniet ko,"DzelzceļMagoņmaizes" fani-
    Lieciet mierā Ventspils sirmo vīru!
    Viņš pats tiks galā ar savām kļūdām!
    Sekosim līdzi savām kļūdām
    Es,personīgi,esmu gatavs pasniegt viņam pretī savu roku!

  • -2
    Juris Orinskis 26.02.2021, 18:09:38

    Tas liecina, ka nav ne mazākās realitātes sajūtas ne tam, kas trīsdesmit gadus no vietas zadzis un zadzis, domādams sevi par dievu esam, ne arī viņa kalpiem. Par kādu saimniekošanu Jūs runājat, ka Ventspils no padomju savienības lielākās rietumu tirdzniecības ostas ir pārvērsta tukšā nomalē. Īpaši aprobežotie var aizbraukt tepat uz Liepāju, nerunājot par Klaipēdu, Primorsku, Ustjugu. Ventspils ostā ceļamkrānus stumda ar buldozeri. Tā viņa ir plaukusi 30 gadus!

  • -18
    Kristiāna 27.02.2021, 08:09:44

    Par to, ka osta tuvojas sabrukumam mums ir "jāpasakas" Kristovskim. Kopš viņš tur kaut ko lemj, tas viss ir uz sliktu, kravu apjoms krīt acīm redzami!

  • -9
    Opaps 27.02.2021, 18:52:35

    Kā dzeijnieks ,kurš ir nomainijis 4 partijas , var būt labs ekonomists un uzņēmuma vadītājs ? Viņš ir mutes bajārs- pļurkstetājs.

  • -1
    Elza Bērziņa 26.02.2021, 18:42:52

    Par dieviem un kalpiem nezinu,bet ir dzirdēts.Taču osta un Brīvosta ir izsaimniekota,tas ir fakts.Un tas nav noticis ne gada,ne divu gadu laikā.

  • -18
    Kristiāna 27.02.2021, 08:11:36

    Ļoti interesanti, jo ostā kravu kritums ir tieši pēdējo divu gadu laikā. Un sakritība, ka tieši šajā laikā tur parādi komandē Kristovskis - nedomāju viss! Jo pagaidām viss ko viņš Ventspilij ir devis ir nekas, viņš no Ventspils ir tikai ņēmis!

  • -2
    Frīdis 27.02.2021, 11:19:53

    Kristiāna laikam savās plānajās vistas smadzenēs laikam nekādi nesaprot , ka kravu kritums ir cieši saistāms ar faktu ka Krievija nesen uzcēla un atvēra pati savu lielu kravas kuģu ostu. Arī Krievijai nebija pieņemams Lemberga rekets pret kravas kuģiem un augstās Ventspils ostas nodevas !

  • -1
    Ragnar 26.02.2021, 19:46:52

    Nožēlojami,Vītoliņ.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: