Vēsturnieks Artūrs Tukišs no 1. marta apstiprināts Piejūras brīvdabas muzeja vadītāja amatā, lai arī muzejā Artūrs strādā jau no 2011. gada, tomēr viņa azartiskā un zinātkārā klātbūtne muzeja darbiniekiem ir jūtama no tiem laikiem, kad topošais vēstures maģistrs pamatskolas pēdējos gados sāk apmeklēt muzeja Restaurācijas darbnīcu, īpašu interesei izrādot par ieroču restaurāciju.

Artūra Tukiša vēstures interešu lokā ir 20.gs. sākuma Brīvības cīņas, īpaši saista arī šaursliežu dzelzceļa vēsture (viens no grāmatas ''Mazbānītis de facto'' autoriem) un sabiedrisku guvumu no Artūra degsmes gūst Latvijas Zemessardze, kuras rindās (ZS 46.kājnieku bataljons) Artūrs atrodas kopš 2009. gada. Jaunais Piejūras brīvdabas muzeja vadītājs ir arī pieredzējis pedagogs, - strādājis kā audzinātājs atbalsta centra bērniem un ģimenēm "Roku rokā" vasaras nometnēs (2008.-2017.) un vēstures skolotājs Ventspils skolās.

Patlaban Piejūras brīvdabas muzejā notiek nozīmīgas pārmaiņas, - top Laivu nojumes un jaunā ekspozīcijas un krātuves ēka.

Pieredzējis un reizē jauns vadītājs ir ieguvums ne tikai muzejnieku saimei, bet arī topošajiem sabiedriski nozīmīgajiem projektiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Andris Lapukoks 01.03.2021, 18:42:17

    Malacis, turi buru!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: