19. februārī plkst. 17.15 Ventspils pilsētas pašvaldības policija saņēma informāciju par to, ka pie Ventas tilta pa ledu staigā divi bērni. Pašvaldības policijas ekipāža nekavējoties ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka zem Ventas tilta, netālu no kuģu ceļa, apdraudot savu dzīvību un veselību, pa ledu staigā divi jaunieši.

Pēc policijas darbinieku aicinājuma, jaunieši nokāpa no ledus krastā. Jauniešiem tika izskaidrota viņu darbību bīstamība un vietas bīstamība, par ko paši jaunieši pat nebija aizdomājušies.

Pašvaldības policija pateicas iedzīvotājam, kurš, novērtējot situācijas bīstamību, nepalika vienaldzīgs un informēja Pašvaldības policiju.

Staigāt pa ledu ir kļuvis bīstami, ledus saules ietekmē ir sācis kust. Jāņem vērā ir arī blakus apstākļi, ka ledus vienmēr būs plānāks noteiktās vietās: zem tiltiem, kuģu ceļos, pie krastiem, pie krastiem apaugušiem ar niedrēm, zemledus makšķernieku iecienītās vietās ar āliņģiem, arī vietās, kur ledus pārklāts ar biezu sniega kārtu.

Pašvaldības policija aicina sargāt sevi un savus tuviniekus!

Pašvaldības policija atgādina, ka nepieciešamības gadījumā ar Valsts policiju iespējams sazināties, zvanot - 110 vai Pašvaldības policijai - 63680808; 28680808.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Sigurds 01.03.2021, 16:10:29

    Vecākiem ir jārunā par drošību.Ir jāskaidro, ka ledus nav joka lieta un šādas pastaigas ātri un nemanāmi var beigties ar lielu zaudējumu un sērām! Bērnu drošība ir vecāku atbildība.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: