Ventspils pilsētas Sociālais dienests pagājušā gada 17. novembrī uzsāka pārtikas paku piegādi tiem skolēniem, kuru ģimenēm Sociālais dienests ir piešķīris trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusu, kuri mācās vispārējās izglītības iestādēs Ventspils pilsētā vai Ventspils novadā, bet pašlaik mācās attālināti valstī noteikto ierobežojumu dēļ.

Arī šogad Sociālais dienests turpina pārtikas paku piegādi 5. -12. klašu skolēniem, ņemot vērā to, ka tika pagarināts attālinātais mācību process. Plānots, ka pārtikas paku piegāde norisināsies 19. janvārī un tās saņems 48 skolēni.

Ņemot vērā to, ka 7.-12. klases skolēni attālinātās mācības uzsāka jau 4. janvārī, tiem tiks piegādātas pārtikas pakas par periodu no 4. janvāra līdz 22. janvārim, savukārt 5.-6. klases skolēniem - par periodu no 11. janvāra līdz 22. janvārim.

Pārtikas paku saturs tiek izvērtēts un katrā piegādes reizē tas atšķiras, iekļaujot daudzveidīgus pārtikas produktus, tajā skaitā gaļas, miltu un piena produktus, augļus un dārzeņus, kā arī kādu gardumu. Paku satura vērtība ir pielīdzināta brīvpusdienām paredzētajai summai, kas ir 2 eiro dienā. Tādējādi vienas pārtikas pakas saturs divām nedēļām ir 20 eiro vērtībā.

2020. gada novembrī pārtikas pakas saņēma 19 skolēni, savukārt decembrī – 43 skolēni, kopumā tika piegādātas 80 pārtikas pakas.

Ņemot vērā, to, ka 1.-4. klases skolēniem ir pagarināts brīvlaiks, Sociālais dienests aicina ģimenes, kuras ir nonākušas krīzes situācijā un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un bērnam nepieciešamo uzturu, vērsties Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -3
    covid-21 Ventspils 13.01.2021, 11:50:37

    Bet,interesanti,kāpēc ne visiem 1.-4. klases skolēniem,bet tikai no ģimenēm,"kuras ir nonākušas krīzes situācijā un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un bērnam nepieciešamo uzturu"?
    Vai bagātā Ventspils pašvaldība nevarētu "uzsaukt" šīs pakas visiem?

  • -8
    Katja 13.01.2021, 13:31:10

    JO ir BRĪVLAIKS viņiem! Vai brīvlaikā skolai bērniem būtu jānodrošina ēdināšana? Vai tā jebkad ir bijis!?

  • -2
    еs 13.01.2021, 13:54:52

    ''Vai brīvlaikā skolai bērniem būtu jānodrošina ēdināšana? Vai tā jebkad ir bijis!?''

    Ārkārtējās situācijas laikā ir jāapsver šāda iespēja.

  • -7
    Katja 13.01.2021, 14:19:15

    Brīvlaikā!? Pat ne attālināto mācību laikā, bet brīvlaikā...
    Jau absurdi, kā te daži pārdzīvo, ka bērni pašiem jāēdina, kad tie mācās mājās, bet nu arī brīvlaikā...!
    Ja ir grūtības ģimenē, tad citādi - vēršamies pēc palīdzības un ir jāpalīdz, nekādas runas. Bet vienkārši brīvlaikā - nu kas tas par sviestu!!!

  • -2
    Ventspils Sociālais dienests 15.01.2021, 13:22:11

    Ventspils pilsētas pašvaldības sociālās nozares mērķis ir sniegt atbalstu tiem iedzīvotājiem, kuriem tas visvairāk ir nepieciešams. Piemēram, senioriem, personām ar invaliditāti, audžuģimenēm, u.t.t. Tajā skaitā arī ģimenēm ar bērniem, kuras nonākušas finansiālās grūtībās, ir trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusā, vai uz periodu ir nonākušas krīzes situācijā.
    Pārtikas pakas, kas paredzētas skolēniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, tiek komplektētas pēc komplekso pusdienu dienas izmaksām, kas attiecīgi ir 2,00 eiro dienā. Kompleksās pusdienas skolēni ēd tikai mācību gada laikā, t.i., neskaitot brīvdienas, kā tas ir bijis arī tad, kad valstī nav noteikta ārkārtējā situācija, piemēram, vasaras brīvlaiks, sestdiena un svētdiena, kad bērni neatrodas skolā un pusdienas skolā neēd.

  • -2
    Ventspils Sociālais dienests 15.01.2021, 13:22:22

    Tā kā 1.-4. klašu skolēniem ir pagarināts brīvlaiks, par ēdināšanas nodrošināšanu neatbild izglītības iestādes.
    Sociālais dienests atgādina, ka katras ģimenes vai personas situācija var būt atšķirīga, tādēļ katrs gadījums, ja vien persona ir vērsusies Sociālajā dienestā, tiek izskatīts individuāli un rasts piemērotākais risinājums jebkurai dzīves situācijai.

  • -2
    Decembris 13.01.2021, 12:09:41

    Ventspils domei pašiem nepietiek priekš maiz un ūden, kur nu vēl kaut kādām pakām!

  • 0
    žurka 13.01.2021, 15:48:18

    Nu, tagad skolā iet aptauja bērniem no parastas ģimenes, ne mazturīgās vai trūcīgās, var pieteikties, ja vajadzēs pārtikas pakas attālināto mācību laikā. Arī pagājušajā gadā viena paka no skolas bija. Paldies, tā bija pat ļoti sakarīga pārtikas paka, kas lieti noderēja.

  • 0
    Angriff 13.01.2021, 17:26:13

    Tad jādomā,ka bērniem vecāki būs noteikuši,lai piesakās.No varturiem vajag prasīt,cik vien iespējams,diezgan viņi izsūc tautu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: