Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas šīs nedēļas laikā ir uzsākušas administratīvo pārkāpumu procesus par atrašanos publiskā vietā reibuma stāvoklī un aizturējušas dzērājšoferi.

7. janvārī ap plkst. 3 naktī Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Ventspilī pie kādas ēkas ilgstoši sēž persona spēcīgā alkohola reibumā. Notikuma vietā noskaidrots, ka saņemtā informācija atbilst patiesībai - vīrietis bija tādā reibuma stāvoklī ka viņam bija grūtības pārvietoties. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvo pārkāpumu process par atrašanos publiskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē sabiedrisko kārtību vai drošību. Par šādu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 350 eiro. Pēc materiāla noformēšanas vīrietis tika nogādāts dzīvesvietā.

5. janvārī kāds vīrietis nonāca policijas redzeslokā par transportlīdzekļa vadīšanu, iespējams, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Ņemot vērā to, ka viņš no alkohola pārbaudes uz vietas atteicās, viņš tika nogādāts medicīnas iestādē, kur viņš no ekspertīzes veikšanas arī atteicās un sāka uzvesties agresīvi, provokatīvi un pārkāpa vispārpieņemtās uzvedības normas, lamājās necenzētiem vārdiem, rādīja nepiedienīgus žestus un traucēja veikt procesuālās darbībās, kā arī apdraudēja personu drošību. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes piemēro naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Soda apmērs ir līdzvērtīgs sodam par braukšanu reibumā, ja izelpā konstatētas vairāk kā 1,5 promiles alkohola. Tāpat vīrietim tika piemērots naudas sods par sīko huligānismu 200 eiro apmērā.

Saskaņā ar Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personu mieru, iestāžu, komersantu vai citu institūciju darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību (sīkais huligānisms), piemēro naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    reku 07.01.2021, 12:05:29

    Nepareizs virsraksts.
    Jābūt - "Aiztur iespējamu dzērājšoferi"!
    Kaut arī no visām ekspertīzēm atteicās,pierādīt,ka dzēris,tomēr nevar.

  • -1
    Arogidēns 08.01.2021, 14:24:21

    Šeit katrā otrajā rakstā ir kas nepareizs.

  • 0
    Nobody 12.01.2021, 10:35:19

    Jebkurā gadījumā aiturēt var tikai "iespējamu", jo pastāv LR Satversmes normas par personas vainas atzīšanu tiesas ceļā,ne vienpusējā kārtā.
    Nu pat to nepieminot cilvēks var būt rīcībnespējīgs.

  • 0
    Nobody 12.01.2021, 10:38:56

    Bet labi, ka noņem no trases.
    Cita lieta par to medicīnas personāla traucēšanu. Ir pieredze- tu viņus traucē jau tur vispār ierodoties, tāpat VPolicijai naktī zvanot. Traucē un var izpelnīties sodu. Nekas ka šiem darba laiks. Ir taču nakts!

  • -1
    .Panzerfaust 60 13.01.2021, 17:58:48

    Visus jau nevadā uz Kuldīgu ekspertīzi taisīt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: