Šo gadu 54 Ventspils Kultūras centra amatiermākslas kolektīvi iesāk ar pozitīvām cerībām, jauniem izaicinājumiem un vēlmi radoši izpausties. Šobrīd darbs notiek attālinātā režīmā, bet pie pirmās izdevības vairāk kā 1000 Ventspils amatiermākslas kustības entuziastu gatavi ik vakarus veltīt mēģinājumu procesam klātienē.

Šogad pusapaļa jubileja - 65 gadi aprit vienam no senākajiem un daudzskaitlīgākajiem Ventspils amatierkolektīviem - jauktajam korim ''Līvzeme''. Jau izstrādāta jubilejas koncerta programma, kura savus klausītājus satiks gada otrajā pusē.

2021. gadā jubilāru gods arī diviem deju kolektīviem, kurus vada Indra Zarāne. Vidējās paaudzes deju kolektīvs ''Kurzeme'' var atskatīties uz 40 radošā darba gadiem, bet senioru deju kolektīvs ''SenKurzeme'' var būt gandarīts par saviem pirmajiem pieciem gadiem. Ņemot vērā pandēmijas izraisītos apstākļus, dejotāji un vadītāja vairāk uzmanības velta kolektīva vēsturisko faktu izpētei.

Deju ansamblis ''Liedags'', Ingas Liepiņas vadībā, tika dibināts 1991. gada 1. septembrī, tātad tas šā gada septembrī uzsāks jau trīsdesmito sezonu. Vairāk kā 150 dejotāji kopā ar skatītājiem plāno nopūst jubilejas svecītes nākamā gada pavasarī.

Bet Ventspils Augstskolas jauniešu tautas deju kolektīvam ''Strautuguns'' šogad pirmā 10 gadu jubileja. Kopā ar māksliniecisko vadītāju Santu Laurinoviču, talantīgie, enerģiskie un mērķtiecīgie dejotāji svētku noskaņā ļoti cer uz tikšanos ar skatītājiem jau martā.

Pieci gadi - izvērtēt, tas ir daudz vai maz, 2021. gadā ir iespēja Ventspils vokālajai grupai un tās mākslinieciskajai vadītājai Gintai Rūsei, kā arī krievu folkloras kopai ''Jurjev denj'' Natālijas Jakovļevas vadībā, jo abu kolektīvu radošā darbība ir mērāma piecu gadu garumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: