Lai arī nelielas, tomēr izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā pasažierus sagaida arī vecgada pēdējā dienā un jaunā gada pirmajās dienās. Ventspils novada pasažieriem jāatceras, ka no 1. janvāra novadā pasažieru pārvadājumus nodrošinās pašvaldības SIA ''Ventspils reiss''.

Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta maršrutos 31. decembrī un 2. janvārī autobusi kursēs kā sestdienā, bet 1. un 3. janvārī - kā svētdienā. Informācija par izmaiņām izvietota arī autobusu pieturās.

Ventspils novada maršrutos 1. janvārī kursēs autobuss maršrutā ''Ventspils - Blāzma - Stikli''. Pārējos maršrutos autobusi, kā jau svētku dienā, nekursēs. Sestdienā, 2. janvārī, un svētdienā, 3. janvārī, autobusi kursēs atbilstoši kustības sarakstam.

Pašvaldības SIA ''Ventspils reiss'' apkalpos tos pašus maršrutus, ko līdz 31. decembrim apkalpoja iepriekšējais pārvadātājs: ''Ventspils - Ance'', ''Ventspils - Ugāle'', ''Ventspils - Ziras'', ''Ventspils - Blāzma - Stikli'', kā arī vasaras sezonā ''Ventspils - Mazirbe'' un ''Ventspils - Liepene''.

Starppilsētu maršrutos jaungada brīvdienās atcelts tikai viens reiss uz Rīgu un atpakaļ.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Andris R. 29.12.2020, 09:23:37

    Vai Ventspils reiss izlaidīs cilvēkus tuvāk mājām, pie ceļgala, kā to darīja iepriekšējais pārvadātājs, vai tikai pieturvietās? Pagastos nav mājas tikai pie ceļa un no pieturas vel jaiet puskm, ja ne vairāk un tad vel pa nākošo ceļu. Neticu ka ar VR būs tikpat laba cilvēciska komunikācija.

  • -4
    Kristiāna 29.12.2020, 11:40:52

    Ja cits pārvadātājs pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, tad tā nu gan ir slikta lieta ko pārmest reisa šoferīšiem - noteikumu ievērošanu. Saprotu, ka ērtāk ir izkāpt ceļgalā, bet tad šoferim uz ceļa ir jābremzē (bieži strauji, jo aizmirst laicīgi pabrīdināt par vietu, kur piestāt) un jāapstājas vietā, kur nav pieturvieta un tai atbilstoši izbūvēts ceļa paplatinājums un tas rada avārijas situāciju apdraudot visus autobusa pasažierus un citus satiksmes dalībniekus. Tieši tādēļ ir šie noteikumi, ka autobuss apstājas tikai pieturvietās, lai uz ceļa būtu droši!

  • -1
    Andris R. 29.12.2020, 13:59:13

    VR arī pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus krustojumā braucot jau degot dzeltenajam signālam. Ka tik ātrāk! Vai tad neapdraud pasažierus?

  • -2
    Kristiāna 29.12.2020, 14:34:21

    Kad tad tā bija? Kad reisa šoferīši ir dragājuši pāri krustojumam pie dzeltenā? Ja ir izbraucis krustojumā un tad pārslēdzas uz dzelteno, saprotams, ka tas neskaitās, jo paredzēt brīdi kad pārslēgsies nav viņu spēkos! Pat pēc noteikumiem ir atļauts pabeigt manevru arī, ja pārslēdzas no zaļā signāla!

  • -1
    P SIA "Ventspils reiss" 30.12.2020, 07:32:47

    Andris R.laikam ir VR nīdējs, ka šajā kompānijā redz tikai slikto. Bet, pieņemsim, ka pasažieris tiek izlaists kādā ceļgalā, kur nav pietura un, izkāpjot no autobusa, gūst kādu traumu vai, nedod dievs, cieš no kāda cita transportlīdzekļa? Kurš būs vainīgs šajā situācijā? Kuram tas pats pasažieris, ko autobusa vadītājs pažēloja un izlaida ceļgalā, prasīs kompensēt izdevumus par ārstēšanos? ŠOFERĪTIM, KURŠ VIŅU PAŽĒLOJA! Kā tikt galā ar šo? Un uzņemt ceļgalā? Protams, ka var. Bet - no ceļgala nevar biļeti pārdot, jo tāda spietura vienkārši kases aparātā nav. Pasažieris, visticamāk no iepriekšējās pirkt negribēs, jo tad jāmaksā par ceļa gabalu, ko viņš nav braucis, bet no nākamās nevar pārdot, jo tad autobusā būs "zaķis". Un ja nu kontrole? Tad sods būs abiem - gan pasažierim, gan arī šoferim. Ja šoferis negrib riskēt ar nepatikšanām, viņš noteikumus nepārkāps.Tomēr gribu teikt, ka VR strādā ļoti jauki šoferīši, kuriem cilvēcība nebūt nav sveša, un tāpēc ticu - problēmu nebūs.

  • -2
    Kristiāna 30.12.2020, 11:34:03

    Pilnīgi Jums piekrītu! Cilvēki no šoferīšiem māk paprasīt visu ko, lai tik viņiem ērtāk, arī paciņas pārvest, izlaist un uzņemt kur tik ienāk prātā un tā tālāk. Bet, kad kaut kas notiek vai autobuss kavējas -tā šoferītis ir sliktais un saņem visu pasažieru žulti! Šoferīši rūpējas par mūsu drošību, brauc visdažādākajos laika apstākļos, agrās rīta un vēlās vakara stundās un arī tagad, pandēmijas laikā, kad tiek apdraudēta viņu un viņu tuvinieku veselība, arī tad viņi laipni mūs uzņem autobusos un droši nogādā nepieciešamajā galamērķi. Bet vai visi pasažieri atceras pateikt vismaz "paldies"?Nē! Liela daļa vēl kaut ko noburkšķ zem deguna.

  • -1
    Ventspilsreiss 30.12.2020, 12:12:03

    Paldies Kristiānai un Kurmim par lietderīgajiem komentāriem.
    Situācija ar pasažieru uzņemšanu un izlaišanu ārpus pieturām nav viennozīmīgi vērtējama, un pēc būtības to darīt ir aizliegts.
    Jaunajā gadā vēlam visiem pasažieriem drošus braucienus un patīkamu komunikāciju ar autobusa vadītāju!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: