Pasaules tūres 3x3 basketbola finālposmā Latvijas 3x3 basketbola komanda "Riga", kuras sastāvā spēlē Ventspils Olimpiskās vienības sportists Kārlis Lasmanais, kopā ar Agni Čavaru, Nauri Miezi un Edgaru Krūmiņu ļoti saspringtā mačā izcīnīja uzvaru ar 21:20 pret Slovēnijas Liman, pateicoties Naura Mieža iemestajam tālmetienam pēdējās sekundēs.

Pasaules tūres finālposmā piedalījās 12 labākās komandas no visas pasaules, kuras tika sadalītas 4 apakšgrupās.

Riga komanda tika iekļauta vienā apakšgrupā ar ''Jeddah'' no Saūda Arābijas un Piran no Slovēnijas, kur abās spēlēs tika izcīnīta uzvara un Latvijas komanda iekļuva ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā "Riga" ar 21:11 apspēlēja Serbijas komandu "Ub", pārliecinoši iesoļojot pusfinālā, kur pretiniekos stājās cita Serbijas komanda "Novi Sad", kas arī tika pārspēta (18:15), bet finālmačā pret "Liman", pasaules ranga līdervienību.

Finālmača pirmajā pusē veiksmīgāk spēlēja "Riga", iekrājot sev nelielu pārsvaru (15:12), taču "Liman" izdevās latviešus piebremzēt un nosvērt svaru kausus sev par labu. "Liman" panāca neizšķirtu 18:18 un tad ar diviem precīziem soda metieniem nonāca viena punkta attālumā līdz uzvarai (20:18). Atlikušajā pusotrā minūtē "Riga" nevarēja atļauties pieļaut kļūdas, un sekoja ļoti saspringta un divcīņām bagāta spēle, kurā gan ar aukstasinīgu māņkustību izcēlās Miezis, pievelkot komandu līdz 19:20.

"Liman" neizmantoja pāris iespējas pabeigt maču, un 12 sekundes pirms beigām bumba izgāja autā, taču palika Latvijas komandas rīcībā. Latvijai bija jāgūst vismaz viens punkts, kamēr divi garantētu uzvaru. Bumba tika uzticēta Miezim, kurš izmantoja aizsegu, pēc tam atgriezās atpakaļ un pāris metrus aiz tālmetiena līnija izšķīrās par mēģinājumu izraut uzvaru. Bumba nonāca grozā, un "Riga" bija uzvarējusi ar 21:20.

Turnīra mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka par uzvaru turnīrā "Riga" saņems prēmiju 60 tūkstošu dolāru apjomā, kamēr fināla zaudētājiem pienāksies 40 tūkstoši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: