Ventspils Sociālās aprūpes namā ''Selga'', 28. decembrī, tika veikta atkārtota Covid-19 testēšana. Saņemot testēšanas rezultātus, jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi nav konstatēti, informē Ventspils Sociālās aprūpes nama ''Selga'' direktores pienākumu izpildītāja Ilze Upnere.

Iepriekš Covid-19 testēšana SAN ''Selga'' klientiem un darbiniekiem tika veikta 4., 15., un 21. decembrī, un pašlaik ar Covid-19 inficējušies 73 aprūpes nama klienti un seši darbinieki. Savukārt no Covid-19 izveseļojušies četri aprūpes nama klienti un pieci darbinieki.

Lielākajai daļai no konstatētajiem inficēšanās gadījumiem ar Covid-19 ir asimptomātiski, klientu un darbinieku veselības stāvoklis ir stabils. Nelielam skaitam iemītnieku ir paaugstināta temperatūra, bet būtiskas veselības problēmas nav konstatētas. Inficētie klienti ir izolēti no pārējiem aprūpes nama klientiem, nodrošinot nepieciešamo aprūpi, stingri ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumus.

Darbinieki, kuri inficējušies ar Covid-19, ir devušies karantīnā un atrodas savās dzīvesvietās. Tāpat aprūpe klientiem nevienā brīdī netika pārtraukta, jo reaģējot uz situāciju, kad darbinieki devušies karantīnā un nepieciešami papildus darbinieki, tika izsludinātas vakances un meklēti papildus aprūpētāji, kas veiksmīgi arī izdevies.

Upnere informē, ka nākamā Covid-19 testēšana paredzēta 4. un 6. janvārī.

Regulāra Covid-19 testēšana SAN ''Selga'' tiek veikta ņemot vērā pēdējās nedēļās Covid-19 infekcijas straujo izplatīšanos  pašvaldību un privātos pansionātos un aprūpes namos, kā arī Veselības ministrijas iniciēto atkārtotas testēšanas veikšanu visās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, tajā skaitā valsts sociālās aprūpes centros. Regulāra testēšana tiek veikta ar mērķi pēc iespējas operatīvāk atklātu Covid-19 uzliesmojumus.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    lasma 2 30.12.2020, 14:13:26

    Cik laba ziņa, cerams ka drīz visi būs veseli un ar jaunu darba sparu iesāks jauno gadu. Novēlu visam kolektīvam, gan māsiņām, aprūpētājām, administrācijai, sociālajai darbiniecei, rehabilitētājai, vadītājai, visiem kas veic šo darbu, jaukus svētkus, izturību, jo tas ir smags darbs ko Jūs veicat un ikdienā, domāju, retais kurš Jums pasaka labus vārdus. jaunais gads lai iesākas ar labiem vārdiem no klientiem no klientu radiniekiem no lielās vadības.

  • -2
    A.n.i.t.a 01.01.2021, 12:47:37

    Kaut kā neiet kopā ar to, ka vecie cilvēki ir riska grupā, bet šeit pat smagi slimo tikpat kā nav un jaunu gadījumu arī nav. Tas labi, veselību visiem pansionātā iemītniekiem! Skaidrs, ka vīruss pasē neskatās un izvēlas upurus pēc nejaušības principa.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: