Līdz nākamā gada 11. janvārim Ventspils bibliotēka un tās struktūrvienības apmeklētājiem ir slēgtas un netiek izsniegtas grāmatas. Nav iespējams arī grāmatas pasūtīt Ventspils reģiona kopkatalogā un saņemt tās paciņu veidā, kā tas bija pirmās ārkārtējās situācijas laikā pavasarī.

Grāmatas, žurnālus, CD un DVD jebkurā laikā iespējams ievietot grāmatu nodošanas kastēs, kas atrodas ārpusē pie Galvenās bibliotēkas Akmeņu ielā 2 un pie Pārventas bibliotēkas Tārgales ielā 4.

Bibliotēkas darbinieki aicina lasītājus nesatraukties, ja izsniegtās grāmatas nav pagūts atdot atpakaļ līdz bibliotēkas slēgšanai, jo izsniegumu termiņi visām grāmatām tiek pagarināti līdz brīdim, kad bibliotēka būs atvērta, līdz ar to kavējuma nauda netiek piemērota. Tas neattiecas uz ilgstošajiem parādniekiem.

Ventspils bibliotēka piedāvā iespēju e-pastā saņemt dažādu informāciju: novadpētniecības materiālus, uzziņas, rakstu kopijas u.c.

Ventspils bibliotēka piedāvā ikvienam interesentam reģistrēties bibliotēkas attālinātajiem pakalpojumiem, apmeklējot bibliotēkas tīmekļa vietni biblioteka.ventspils.lv un aizpildot elektronisko anketu sadaļā ''Reģistrējies attālināti''.

Attālinātie pakalpojumi sniedz iespēju no mājām vai no jebkuras citas vietas, kur pieejams internets, izmantot bibliotēkā abonētās datubāzes – Letonika, EBSCO, Britannica, par kurām plašāku informāciju atradīsi ŠEIT, un lasīt grāmatas 3TD E-grāmatu bibliotēkā http://www.3td.lv/. Tāpat aicinām izmantot #Ēkultūra digitālos resursus (filmas, raidījumu un teātra izrāžu ierakstus, virtuālās izstādes u.c.).

Informāciju par attālināto reģistrēšanos, resursu izmantošanu un dokumentu elektronisko piegādi var saņemt, sūtot e-pastu uz biblioteka@ventspils.lv vai zvanot uz Galveno bibliotēku pa tālruņa numuriem 63627364, 63623598.

Darba dienās no plkst.8.30 līdz 17 (23. decembrī un 30. decembrī no plkst.8.30 līdz 16) telefoniski iespējams sazināties ar Galveno, Bērnu, Pārventas, Ventspils Augstskolas, Gāliņciema un Mūzikas bibliotēkām pa bibliotēkas mājaslapā norādītajiem tālruņa numuriem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -5
    Latvija pāri visām! 21.12.2020, 17:38:49

    Katru reizi izdomā kko,
    lai varētu aizliegt aizvien vairāk un ierobežot cilvēku ērtības un brīvības.
    Tad vēl varēja grāmatas saņemt paciņās, tagad vairs nē...
    It kā grāmatas būtu palikušas indīgākas.
    Aizliegumi kā pašmērķis.
    Drīz ieslodzīs mājās, kā daudzviet pasaulē jau noticis.
    Tikai nestāstiet šakāļu tautas pasakas, ka tā ir cīņa ar vīrusu...

  • -1
    Dee 21.12.2020, 18:06:11

    Nesaprotams lēmums, kaut gan neizbrīna jau vairāk nekas. Nekad neesmu novērojusi bibliotēkā tik daudz cilvēku, lai būtu jāpiedomā par 2 metru ievērošanu, tas notiek pats no sevis. Stulbs lēmums, ja ņem vērā, ka cilvēkiem visas izklaides un ciemošanās ir liegtas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: