Aizvadītajā nedēļā Gāliņciemā uzsākti sagatavošanas darbi topošā daudzfunkcionālā pakalpojumu centra būvniecībai Kuldīgas ielā 138.

Lai sagatavotu teritoriju būvdarbiem, šonedēļ būvdarbu veicējs SIA ''Amatnieks'' uzsāks koku izzāģēšanu Kuldīgas ielas posmā no Vanagu ielas līdz pirmsskolas izglītības iestādei ''Bitīte''. Saskaņā ar apstiprināto būvprojektu plānots nozāģēt septiņas liepas un vienu vītolu.

Jāatzīmē, ka nekustamais īpašums Kuldīgas ielā 138 ir arī unikāls dabas objekts valsts mērogā, jo tajā aug vairāki ainaviski izteiksmīgi parastie oši, kā arī trīs hibrīdie alkšņi (Alnus x pubescens), kas sasnieguši jau dižkoka statusu un uzskatāmi par īpaši vērtīgiem. Realizējot sabiedriskā centra būvniecības projektu, vērtīgie koki tiks saglabāti, nodrošinot publisku pieeju apstādījumiem.

Attīstot bibliotēkas infrastruktūru, jaunais objekts, līdzīgi kā Pārventas bibliotēka, būs mikrorajona kultūras un sabiedriskais centrs, kas pildīs sabiedrības izglītības, informācijas un kultūras funkcijas. Jaunajā ēkā paredzētas plašas telpas gan bibliotēkai, gan arī dažādu pasākumu norisei. Šeit tiks piedāvātas gan izstādes un koncerti, interešu klubi, gan jauni pakalpojumi, kas saistīti ar tradicionālā dzīvesveida un savdabības saglabāšanu tādās jomās kā ventiņu valoda, folklora, latviskā dzīvesziņa, seno arodu prasmes, literatūra un rakstniecība, kultūras un dabas mantojuma saglabāšana, dzimtu vēstures pētniecība, kā arī digitālo prasmju un tehnoloģiju pielietošana.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Hūtis 24.11.2020, 10:13:42

    Piektdien notika pasākums ko no kaimiņu puses noraudzījāmies, bet informācija ielikta tikai tagad portālos? 5 dienas gaidīju, kad varēšu uzzināt sīkāk, kas tur notika un kas tur būs...
    kokus zāģēs bet vai jūs ieliksiet arī vietā tikpat daudz un vairāk?
    Un kas notika pasākuma laikā? Ko tur kungi dara pie tās tāfeles? Par to ko darīja pasākumā nav nekāda informācija.
    Īsumā - mēs visu nozāģēsim un celsim. Skumji. Bet ko vietā..

  • -5
    ventasbalss.lv 24.11.2020, 10:24:06

    Labdien!
    Informācija, par to, ka tiek uzsākta būvniecība tika publicēta piektdien 20. novembrī. https://www.ventasbalss.lv/zinas/sabiedriba/42551-uzsak-galinciema-bibliotekas-buvdarbus
    Šodien publicējām ziņu, pievienojot foto galeriju! Par kokiem ko zāģēs un saglabās var lasīt rakstā! Par to, ko kungi dara pie tāfeles mums informācija nav!
    Lai jauka diena!

  • -1
    еs 24.11.2020, 11:08:37

    Vēl fotogrāfijas:

    https://www.ventspils.lv/resources/web/images/2020/buvnieca/galinciemabiblioteka/img_2305-555-web.JPG

    https://www.ventspils.lv/resources/web/images/2020/buvnieca/galinciemabiblioteka/img_2341-555-web.JPG

  • -5
    Katja 24.11.2020, 13:43:59

    Par to, kas pilsētā notiek es lasu domes mājas lapā, tur jau piektdien bija informācija par Gāliņciemu: https://www.ventspils.lv/lat/pilseta/199445-uzsak-daudzfunkcionala-pakalpojumu-centra-izveides-galinciema-buvdarbus. Ja kāds pasākums, koncerts vai kas svarīgs, tad tur parasti ir, arī par visām izmaiņām pilsētā, arī sakarā ar šito ārkārtas stāvokli- kur ar maskām, kas ciet.

  • -2
    Iveta_bibliotekāre 24.11.2020, 10:43:02

    Ļoti priecājos, ka uzsākti darbi! Veiksmi!

  • -3
    vent_biblioteka 24.11.2020, 13:17:20

    Īstenojot projektu “Daudzfunkcionālā pakalpojumu centra izveide Gāliņciemā” Nr.5.5.1.0/19/I/00, 20. novembrī būvdarbu veicējs SIA “Amatnieks” uzsāka plānotos būvdarbus Kuldīgas ielā 138, un tika atklāts informācijas stends, lai informētu sabiedrību kā izskatīsies jaunceļamā ēka.
    Projekta galvenās plānotās darbības ir jaunas ēkas būvniecība, inženierkomunikāciju izbūve ēkas funkcionalitātes nodrošināšanai un piegulošās teritorijas labiekārtošana. Projektā paredzēts dekoratīvu Arnolda pīlādžu “Sorbus x arnoldiana Red Tip” stādījumu josla gar Kuldīgas ielu un daļā teritorijas gar Vanagu ielu.
    Informācija, par to, ka tiek uzsākta būvniecība tika publicēta 20. novembrī arī portālā ventspils.lv un Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē skatīt šeit http://biblioteka.ventspils.lv/uzsak-daudzfunkcionala-pakalpojumu-centra-izveides-galinciema-buvdarbus/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: