Kataras galvaspilsētā Dohā aizvadīts Pasaules tūres posms 3x3 basketbolā, kurā ''Riga'' komanda finālspēlē sensacionāli atspēlējās un izrāva uzvaru pār Serbijas komandu "Liman". Izšķirošo metienu realizēja Ventspils Olimpiskās vienības sportists Kārlis Lasmanis. Komandā vēl spēlēja - Agnis Čavars, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš.

Turnīrā piedalījās 16 komandas, kuras tika sadalītas četrās grupās. Riga komanda B grupā sacentās ar Saūda Arābijas komandu "Jeddah" un Japānas vienību "Yoyogi Crayon.EXE" un spēja izcīnīt divas uzvaras, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā Riga mērojās spēkiem Vācijas komandu "Bielefeld", kuru izdevās pārspēt 21:7. Tādējādi "Riga" iekļuva pusfinālā, kur pretī stājās kaimiņi lietuvieši no komandas "Utena", kas ceturtdaļfinālā ar 21:8 pieveica mājinieku komandu "Lusail". Uzvara pret leišiem sanāca pārliecinoša 21:13 un mūsu komanda iekļuva finālā, kur līdzīgi kā pērn, arī šoreiz finālā mērojās spēkiem ar Serbijas komandu "Liman".

Spēles rezultātu atklāja "Liman", bet Kāris Lasmanis atbildēja ar precīzu metienu no distances. Serbi vēlreiz izvirzījās vadībā, bet Lasmanis trāpīja vēl vienu tālmetienu (4:3). Komandas cīnījās ļoti sīvi par katru laukuma centimetru, bet ciešā spēle aizsardzībā lika abām komandām krāt piezīmes.

Arī trešajā reizē, kad "Liman" izvirzījās vadībā, latvieši atbildēja ar precīzu tālmetienu, precīzam esot Agnim Čavaram. Īsi pēc tam divi svarīgi soda metieni bija Edgaram Krūmiņam, bet viņš spēja trāpīt tikai vienu (8:6). Piezīmju normas dēļ arī pretinieki regulāri varēja mest divus soda metienus, bet arī ne visu varēja trāpīt. "Liman" tomēr veica izrāvienu un pārņēma vadību (11:9).

Nākamo tālmetienu "Liman" realizēja ar veiksmes palīdzību, bet brīdi vēlāk jau bija vadībā ar 14:10. Naurim Miezim izdevās realizēt divus soda metienus, kas atstāja latviešus spēlē. Brīdi vēlāk situācija kļuva kritiska, kad pretinieki realizēja tālmetienu ar sodu, rezultātam kļūstot ļoti nepatīkamam (18:12). "Liman" centās ātri noslēgt spēli un atslāba aizsardzībā. Čavars trāpīja no distances, bet ar to vēl bija krietni par maz. Latvieši turpināja cīnīties ar visu, kas vēl bija iekšā, un tika atalgoti. "Riga" sadeldēja deficītu līdz minimumam, lieliski nospēlēja aizsardzībā, kam sekoja fenomenāls tālmetiens Lasmaņa izpildījumā, kas deva uzvaru finālā ar rezultātu 21:20, otro gadu pēc kārtas uzvarot Pasaules tūres posmā Dohā.

Šī "Riga" basketbolistiem bija otrā uzvara kādā no Pasaules tūres posmiem šosezon.

Kopvērtējumā latviešiem un serbiem ir vienāds punktu skaits pirms fināla posma, kas risināsies Saūda Arābijā 18. un 19. decembrī. Tajā tad arī noskaidrosies šīs saīsinātās sezonas uzvarētājs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Latvija pāri visām! 23.11.2020, 16:14:24

    Malači! Cik esu runājis ar serbu puišiem, viņiem ir respekts pret mūsu basketbolu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: