Vācijas kluba Rostokas "Seawolves" vienības Latvijas basketbolists Ronalds Zaķis smagas pleca traumas dēļ būs spiests ilgāku laiku iztikt bez basketbola, pavēstīja vienība.

Klubs sākotnēji ziņoja, ka Latvijas centram būs nepieciešama operācija, pēc kuras spēlēt nevarēs vismaz 12 nedēļa, tomēr šobrīd situācija jau ir nedaudz pozitīvāka. Trauma tiešām ir nopietna un uzreiz atgriezties laukumā nebūs iespējams, taču priekšlaicīga sezonas noslēgšana arī vairs netiek prognozēta.

Zaķis izbraukuma spēlē Pāderbornā ar turienes "Uni" vienību savainojumu guva pēdējā ceturtdaļā pēc sadursmes ar pretinieku centru Džonu Braientu. Zaķis pameta laukumu un nevarēja turpināt spēli. Izmeklējumi "Sudstadt Rostock" klīnikā liecināja, ka operācija ir neizbēgama un ka latvietis komandai nebūs pieejams ilgu laiku, taču vēlākās apskate jau rādīja labāku ainu.

"Zaķa smagā pleca trauma mūs satriec. Ar viņu mēs zaudējam absolūti labāko spēlētāju un lielisku puisi, kurš ir svarīga šīs komandas sastāvdaļa," skumjas par basketbolista ieziešanu no ierindas pauž komandas sporta direktors Jenss Hakanovics. "Šis savainojums mums nozīmē ārkārtīgi daudz, un transfēru tirgū nebūs viegli atrast atbilstošu aizstājēju. Mēs novēlam Ronaldam ātru atveseļošanos," saka Hakanovics.

Sezonas sešās spēlēs 33 gadus vecais spēlētājs guva vidēji 14,3 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas mačā.

Iepriekšējā sezonā basketbolists pārstāvēja Kurzemes vienību "Ventspils", kurai pievienojās 2006. gadā, bet pirms tam vairākus gadus bija arī "Ventspils Augstskolas" basketbola komandas audzēknis. Viņš uz īsu brīdi bija "VEF Rīga" komandā, pēc tam devās leģionāra gaitās uz Slovēnijas komandu Ļubļanas "Union Olimpija", bet 2016. gadā atkal atgriezās Ventspilī.

2018. gadā ventspilnieki ar Zaķi līgumu pagarināja uz vēl diviem gadiem.

Zaķis kopā ar ventspilniekiem izcīnījis trīs Latvijas čempiona titulus un kļuvis arī par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu.

Zaķis savulaik U-20 Eiropas čempionātā vidēji spēlē izcēlās ar teju 25 punktiem, kļūstot par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Pagājušajā sezonā Zaķis Igaunijas-Latvijas basketbola līgas (LIBL) apvienotajā čempionātā 22 mačos vidēji guva 13 punktus, kas bija labākais sniegums Kurzemes vienībā. Tāpat viņš caurmērā izcīnīja 5,1 bumbu zem groza, kā arī vienreiz rezultatīvi piespēlēja.

FIBA Eiropas kausā viņš 12 spēlēs "Ventspils" sastāvā caurmērā guva 11,5 punktus un izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Toliks 21.11.2020, 07:33:27

    Trusim jābeidz karjera... Savu i noskrējis.. Visu labu

  • 0
    еs 23.11.2020, 11:24:12

    ''Klubs sākotnēji ziņoja''

    LV klubi gan mēdz slēpt informāciju par spēlētāju traumām un atveseļošanās laiku.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: