Ventspils pilsētas Sociālais dienests šonedēļ uzsāks pārtikas paku piegādi 7. - 12. klašu skolēniem, kuru ģimenēm ir piešķīris trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusu un kuri mācās vispārējās izglītības iestādēs pilsētā vai novadā.

Pārtikas pakas skolēniem tiks piegādātas reizi divās nedēļās, kurās plānots iekļaut daudzveidīgus pārtikas produktus, tajā skaitā gaļas, miltu un piena produktus, augļus un dārzeņus, kā arī kādu gardumu.

Pārtikas paku saturs tiks izvērtēts un katrā piegādes reizē atšķirsies, lai skolēni varētu saņemt pēc iespējas veselīgāku un uzturvielām bagātāku ēdienu, ņemot vērā gan iekļauto produktu dažādību, gan atsauksmes no ģimenēm.

Pirmajā pārtikas pakā būs iekļauti makaroni, auzu pārslas, rīsi, milti, cukurs, piens, kāpostu desiņas, brokastu desa, krēmsiers, salami desa, kviešu sausmaizītes, cepumi un āboli.

Paku satura vērtība būs pielīdzināta brīvpusdienām paredzētajai summai, kas ir 2 eiro dienā. Tādējādi vienas pārtikas pakas saturs divām nedēļām būs 20 eiro vērts.

Pašlaik ir apzināti 18 skolēni, kuri mācās 7. – 12. klasē un ir no trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes. Sociālais dienests ir izstrādājis maršrutu un nodrošinās pārtikas paku piegādi.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    reku 17.11.2020, 17:25:17

    Viss jau labi,bet kāpēc bagātā Ventspils pašvaldība nevar nodrošināt ar brīvpusdienām un attiecīgi ar pārtikas pakām VISUS skolēnus,nedalot maz- un daudzturīgos?

  • -6
    peace 17.11.2020, 21:23:16

    pašvaldībai nav visi bērni par brīvu jābaro, it īpaši jau tie kas labi ēd . Tas tomēr ir vecāku pienākums nodrošināt atvasēm sushi pusdienlaikā.
    Mans ieteikums būtu nelikt salami desu, brokastu desu

  • -3
    Meistars. 18.11.2020, 09:39:25

    >>vajag
    Nu jā,Ventspils pašvaldība dēļ savas nabadzības nevar atļauties to,ko var bagātā Kuldīga...

  • -3
    Ventspils Sociālais dienests 19.11.2020, 16:18:43

    Ņemot vērā valdības lēmumu, nosakot attālināto mācību procesu 7. – 12. klašu skolēniem, Ventspils pilsētas Sociālais dienests uzsāka pārtikas paku piegādi bērniem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, kuri mācās attiecīgajā klašu grupā. Ikvienai Ventspilī dzīvojošajai maznodrošinātai vai trūcīgai ģimenei, kuru bērni mācās 5. – 12. klasē, ir iespēja saņemt pabalstu skolēnu brīvpusdienām, kā rezultātā tiek pilnībā segtas komplekso pusdienu izmaksas un bērns skolā saņem pilnvērtīgu uzturu. Šajā laikā, kas notiek attālinātais mācību process, ir svarīgi, lai bērni no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm turpinātu saņemt pilnvērtīgu uzturu kā tas ir bijis līdz šim, apmeklējot skolu.

  • 0
    Vairus 19.11.2020, 12:09:34

    opa

  • -4
    Katja 19.11.2020, 14:14:10

    Kāpēc vecāki nevar pabarot paši savus bērnus!? Šeit nerunāju par gadījumiem, kad ģimenes nonākušas grūtībās, tur, protams, ir jāpalīdz, jo sevišķi krīzes laikos. Tomēr visus!?? Kāpēc par manu nodokļos samaksāto naudu būtu jābaro visi pilsētas bērni!? Es savus bērnus baroju pati. Es apzinos, ka par maniem bērniem ir jārūpējas man pašai! Un to vecāku tracis, kuri ņemas, ka viņu 7-12 klašu bērniņiem netiek nogādāts silts ēdiens - vai tiešām pusaudži, kam tūdaļ būs jādodas savā dzīvē nevar uzsildīt sev ēdienu no iepriekšējās dienas vakariņām? Vai maizīti uzsmērēt!? Kad bērni saslimst un ārstējas mājās - vai tad arī tos nebarojat? Un ko tad jūs paši darāt pusdienās!? Vai var būt pašvaldībai būtu visiem Ventspils iedzīvotājiem jāpiegādā siltas pusdienas, lai arī kur tie būtu!?

  • -3
    Latvija pāri visām! 19.11.2020, 17:07:16

    Parastā situācijā piekristu, bet...
    ja šoreiz valdība ir izveidojusi agresīvi neadekvātu sistēmu savai "cīņai ar c-19",
    tā nes pilnīgu atbildību par savas rīcības sociāli ekonomiskajām sekām.

    Līdz ar to vecāku, kuru bērniem AIZLIEGTS apmeklēt skolas,
    pretenzijas ir 100 % pamatotas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: