Ievērojot likumus un rūpējoties par apmeklētāju drošību un veselību, Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka peldbaseinos tiek ievēroti MK noteikumi Nr. 37 ''Higiēnas prasības publiskās lietošanas peldbaseiniem''.

Baseinos tiek izmantots dzeramais ūdens no pilsētas ūdensvada, tas tiek sildīts un cirkulācijas laikā filtrēšanas sistēmā attīrīts un dezinficēts. Lielā peldbaseina tilpums ir 470 kubikmetri. Dienas laikā, baseinā pieplūstot tīram ūdensvada ūdenim, nomainās 10 kubikmetri no visa ūdens tilpuma.

Baseinu ūdens attīrīšanā tiek izmantots nātrija hipohlorīda šķīdums (hlors), ūdens pH līmeņa regulēšanai izmanto skābi. Ar kvarca smilšu filtriem tiek izfiltrētas rupjākās netīrumu daļiņas, piemēram mati. Koagulants (ūdens dzidrinātājs) smalkākās netīrumu daļiņas savāc kopā , lai tās ieķertos smilšu filtrā un tiktu novadītas kanalizācijā. Visi šīs ūdens attīrīšanas un dezinfekcijas produkti tiek izmantoti saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 37. Nātrija hipohlorīds , pH (skābe) un koagulants tiek piegādāts no Vācijas, ievērojot augstus standartus. Ķimikāliju dozēšana notiek automātiski un paralēli tam divas reizes dienā Ūdens piedzīvojumu parka speciālists, izmanotjot reaģentus, manuāli veic koncentrācijas pārbaudi un pēc tam veic rezultātu ierakstu žurnālā.

Ikdienā attīrīšanas un dezinficēšanas sistēmas darbību Ūdens piedzīvojumu parkā uzrauga algots speciālists. Olimpiskais centrs “Ventspils” ir noslēdzis arī līgumu ar BIOR laboratoriju, kas divas reizes mēnesī veic Ūdens piedzīvojumu parka baseinu ūdens kvalitātes pārbaudi. Šis līgums paredz, ka, konstatējot ūdens kvalitātes neatbilstību prasībām, baseinu darbība nekavējoties ir jāaptur. Vienu reizi gadā peldbaseinu ūdens kvalitātes pārbaudi veic Veselības inspekcija. Līdz šim brīdim ūdens kvalitātes neatbilstība Ūdens piedzīvojumu parka peldbaseinos nav konstatēta.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -4
    Nah Nahs XIII 27.11.2020, 11:51:07

    Bet kā ar mīzējiem baseina ūdenī?
    Vai reaģents pievienots?

  • -8
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 27.11.2020, 15:29:45

    Ventspils peldbaseinos krāsas reaģents ūdenim netiek pievienots. Smalkākie organisma darbības produkti kā, piemēram, sviedri tiek savākti ar ūdenim pievienotā koagulanta (ūdens dzidrinātāja) palīdzību un filtrācijas laikā novadīti kanalizācijā. Urīnu ūdenī neitralizē arī hlors. Dienas laikā baseinā tiek izfiltrēts viss ūdens apjoms.

  • -3
    Vilis Skuja XVI 27.11.2020, 15:40:07

    Tātad mīziet droši!Neviens neuzzinās,jo ūdens ap jums neiekrāsosies.
    Bet pēc taisnības tā nevajadzētu būt.

  • -2
    Katja 30.11.2020, 14:09:04

    Nu tas, ka baseinā nevar čurāt cilvēkiem būtu jāsaprot neatkarīgi no tā ir vai nav reaģents ūdenī. Tam nebūtu jābūt kritērijam. Paldies Dievam un OC veselajam saprātam ūdens tiek gan hlorēts, gan filtrēts!

  • -1
    Gārfilds 29.11.2020, 15:14:45

    Reaģentu vajag. Tad neviens nečurās ūdenī. Baseins nav publiska paraša.

  • 0
    Meistars. 29.11.2020, 18:13:00

    Es domāju tā-reaģentu vajag pievienot ūdenim.Un mīšanā pieķertajam likt samaksāt rēķinu par VISA ūdens nomaiņu baseinā.Bērnu baseinā,saprotams ,izdevumus sedz vecāki.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: