Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17. septembra plkst. 6.30 līdz 18. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma 14 izsaukumus - divus uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 11.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Kļavu ielu Ventspilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,5m2 platībā. Plkst. 12.37 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 13.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rūpniecības ielu Ventspilī, kur sabiedriskā ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācija. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā degusi griestu lampa 0,2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 125 cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Plkst. 21.37 tika saņemts izsaukums uz Maskavas ielu Ventspilī, kur vienstāva noliktavā dega granulas 200m2  platībā. Plkst. 2.08 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 10.30 saņemts izsaukums uz P.Stradiņa ielu Ventspilī, kur, kā liecināja saņemtā informācija, no ēkas jumta ir atrauta metāla loksne un tā rada apdraudējumu garāmgājējiem. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no divstāvu neapsaimniekotas ēkas jumta seguma atrauta metāla loksne – ugunsdzēsēji glābēji iekļuva ēkā un atrautās jumta daļas piestiprināja atpakaļ. Plkst. 11.37 darbi notikuma vietā pabeigti.

Plkst. 14.30 tika saņemts izsaukums uz Lielo prospektu Ventspilī, kur bija nolūzis koks un uzkritis uz vieglās automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja automašīnu un ceļa braucamo daļu no koka un to sazāģēja. Plkst. 14.54 darbi notikuma vietā pabeigti.

Plkst. 20 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pētera ielu Ventspilī, kur no trīsstāvu dzīvojamās ēkas jumta seguma bija atrauta skārda loksne. Ugunsdzēsēji glābēji novērsa apdraudējumu gājējiem, demontējot atrauto skārda loksni. Plkst. 20.04 darbi notikuma vietā pabeigti.
Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji arī steidzās uz izsaukumu Kuldīgas ielā, kur uz ceļa braucamās daļas bija uzkritis nolūzis koks.

Kopumā aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 383 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 337 uz glābšanas darbiem, bet 36 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 18.09.2020, 11:17:05

    ''divus uz ugunsgrēku dzēšanu''

    Tekstā trīs:

    Plkst. 12.37 ugunsgrēks likvidēts.
    Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.
    Plkst. 2.08 ugunsgrēks likvidēts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: