Pēc vasaras pārtraukuma, 1. septembrī, savu darbību ir atsākusi naktspatversme Fabrikas ielā 2.

Ventspilī jau vairākus gadus darbojas naktspatversme, kura tika izveidota biedrībai ''Latvijas Samariešu apvienība'' sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi un Štrālzundes Samariešu apvienību. Tiesības saņemt naktspatversmes pakalpojumu ir personām bez noteiktas dzīvesvietas vai krīzes situācijā nonākušām personām, kuras nespēj sevi nodrošināt ar pajumti.

Septembra mēnesī naktspatversme darbojas no plkst. 20 līdz 8 rītā, savukārt, sākoties aukstākam laikam, no plkst. 18 līdz 8.

Saskaņā ar Ventspils pilsētas domes Saistošajiem noteikumiem Nr. 4, persona par sniegto naktspatversmes pakalpojumu maksā līdzdalības maksu sākot ar pakalpojuma izmantošanas 91. dienu, par vienu uzturēšanās nakti veicot maksājumu sekojošā apmērā:
- 2% no iepriekšējā mēnesī gūtajiem ienākumiem, ja personai ir regulāri ienākumi;
- 1 eiro, ja personai nav regulāru ienākumu.

Persona, neveicot līdzdalības maksājumu, var izmantot naktspatversmes pakalpojumu 90 dienas gadā laika periodā no 1. decembra līdz 30. martam (ieskaitot).

Lai saņemtu pakalpojumu, personai jāvēršas Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā.

Biedrības ''Latvijas Samariešu apvienība'' naktspatversme, sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību, nodrošina naktsmītni, īslaicīgu sociālo aprūpi, ēdināšanu, apģērbu, personiskās higiēnas iespējas, kā arī ir izveidota neliela bibliotēka, kur pieejami preses izdevumi.

Ventspils naktspatversmes telpās var uzņemt 30 cilvēkus - gan sievietes, gan vīriešus, savukārt, iestājoties īpaši aukstam laikam, naktspatversmes telpās iespējams izmitināt līdz pat 40 personām.

Pilna maksa par vienu nakti naktspatversmē ir 10,05 eiro. Šogad šī pakalpojuma nodrošināšanai pašvaldības budžetā paredzēti līdzekļi vairāk kā 80 tūkst. eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: