Sākot ar 5. oktobri Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā norisināsies septiņu nodarbību cikls ''Saliec puzli!'', kas paredzēts vecākiem, kuri ikdienā saskaras ar dažādiem izaicinājumiem un grūtībām bērnu audzināšanā.

Atbalsta grupas nodarbības ir bezmaksas un norisināsies vienu reizi nedēļā - pirmdienās no plkst. 16 līdz plkst. 18 Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10.
Grupas lielums tiek paredzēts līdz 12 personām un nodarbības vadīs sociālās darbinieces - Aļesja Caune un Līga Priedoliņa.

Atbalsta grupas nodarbībās būs ieskats dažādās bērnu audzināšanas tēmās: emocijas, disciplinēšana, ģimenes tradīcijas u.c., kas dotu iespēju vecākiem izzināt sevi un savu bērnu. ''Saliec puzli!'' dod iespēju vecākiem pilnveidot savas zināšanas grupā, dalīties ar savām idejām un pieredzi ar citiem dalībniekiem un saprast, ka neesi viens grūtībās. Katra nodarbība ir kā puzles gabaliņš, kas noslēgumā veido vecākiem vienotu izpratni par attiecībām ar bērnu.

Pieteikties nodarbībām ir iespējams pa tālr. 63601253 vai 63601210, kā arī pa e-pastu alesja.caune@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Kriska 24.09.2020, 12:24:15

    Interesanti, cik daudz vecāku to apmeklēs, jo atzīties, ka netieķi galā ar savu bērnu, nav viegli

  • 0
    Ventspils Sociālais dienests 24.09.2020, 15:35:01

    Atbalsta grupas nodarbības tiek organizētas otro gadu un šis būs jau trešais organizētais nodarbību cikls. Ņemot vērā vecāku atsaucību un pozitīvos atsauksmes par organizētajām atbalsta grupas nodarbībām, tika nolemts rīkot jaunu nodarbību ciklu. Katrā nodarbību ciklā ir piedalījušies aptuveni 8 dalībnieki.

  • 0
    Ventspils Sociālais dienests 24.09.2020, 15:35:13

    Atbalsta grupas nodarbībās vecāki dalās savā pieredzē un rīcībā, risinot dažādas ar bērnu audzināšanu saistītas situācijas, kā arī tiek meklēti iespējamie risinājumi veiksmīgu attiecību ar bērnu veidošanā. Vecākiem, audzinot bērnus nereti nākas saskarties ar situācijām, kurās māc šaubas par pieņemtajiem lēmumiem vai problēmsituācijas atrisinājumu. Bērns aug un viņa personība mainās, kā arī ir dažādi vecumposmi, kas prasa īpašu pieeju bērnam. Taču reizēm rodas situācijas, kad vecāks nesaprot kā būtu labāk rīkoties. Šādās situācijās var palīdzēt citu vecāku pieredze un “skats no malas”, lai spētu saprast ne tikai situācijas cēloni, bet arī sava bērna skatījumu un nostāju. Atbalsta grupas nodarbības mērķis nav nosodīt vecāku rīcību dažādās ar bērnu audzināšanu saistītās situācijās, bet gan sniegt atbalstu vecākiem un palīdzēt izprast sava bērna rīcību, vecāka reakciju uz šo rīcību un veidot labāku izpratni par bērna audzināšanu.

  • -2
    Latvija pāri visām! 24.09.2020, 15:43:28

    Vajag bērnus audzināt kristīgi, tad viss būs OK. Bet kā tad šie audzinās, ja paši ir neticībā dezorientēti. Bērni lielākoties vnk neapzināti atdarina ģimenes ( vai tās iztrūkuma) attiecību modeli.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: