Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kur kādam darbiniekam augusta beigās konstatēta inficēšanās ar Covid-19, pakāpeniski tiek atjaunotas plānveida operācijas.

Saistībā ar nepieciešamību nodrošināt pastiprinātu epidemioloģisko drošību Covid-19 izplatības ierobežošanā un, rūpējoties par pacientu drošību, Ventspils slimnīcā uz laiku tika pārtraukta plānveida operāciju veikšana, izņemot acs kataraktas operācijas, kuras notika ierastajā režīmā. Taču, sākot ar šodienu, plānveida operācijas pakāpeniski tiks atjaunotas, par to informējot katru pacientu individuāli.

Slimnīcā arī skaidroja, ka inficētais ir ārstniecības persona, kura atrodas izolācijā. Konstatējot inficēšanās gadījumu, veikti nepieciešamie drošības pasākumi slimnīcā un inficētās personas kontaktpersonām veikti Covid-19 testi. Atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtajiem norādījumiem katrai personai veikti divi pārbaudes testi.

Saņemot atkārtoti veikto testu rezultātus, kuri neapstiprina kontaktpersonām saslimšanu, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca lēma pakāpeniski atjaunot plānveida operācijas, kuras sākotnēji tika plānots pārtraukt līdz 11. septembrim.

Jau ziņots, ka 28. augustā slimnīcā ārstniecības personai konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Ārsts inficējies ārpus darba laika, tiekoties ar Covid-19 pozitīvu cilvēku. Pēc SPKC lūguma viņam veikts tests, kas izrādījās pozitīvs, lai arī neesot bijuši slimības simptomi.

Par ārsta kontaktpersonām atzīti pieci kolēģi. Tāpat testēti arī citi darbinieki un pacienti, bet nevienam no viņiem tests nebija pozitīvs.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī šis ir pirmais gadījums, kad kāds ir inficējies ar Covid-19.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: