Līdz 18. oktobrim teātra nama ''Jūras vārti'' mazajā izstāžu zālē būs skatāma Ingas Insbergas personālizstāde WONDERWORLD. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci notiks 4. septembrī plkst. 18.

''Jūras vārtos'' apskatāmās gleznas tapušas pēdējo trīs gadu laikā. Darbos tiek apspēlēta interneta kultūra, ironiski raugoties uz populārām tendencēm, mākslīgā skaistuma un sevis pašpielūgsmes kultu, kas sastopams sociālo mediju vidē.

Darbiem raksturīga izteikta formu precizitāte un krāsu tīrība, tajos apvienotas reālisma un popārta iezīmes. Gleznu kompozīcijas, krāsu kolorīts un tehniskais izpildījums eksaltē sociālajos tīklos pastāvošo mākslīgo perfekcionismu un sapludina robežu starp realitāti un virtuālajai pasaulei raksturīgo estētiku.

Inga Insberga ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot bakalaura un maģistra grādu vides mākslā. Kopš 2012. gada piedalās mākslas izstādēs un starptautiskos dizaina konkursos. Šobrīd strādā Ventspils Mākslas skolā, ir pasniegusi zīmēšanas un gleznošanas lekcijas Ekonomikas un Kultūras augstskolā, vadījusi zīmēšanas nodarbības Alises Rozes Dizaina studijā. Mākslas gaitas uzsākusi Ventspils mākslas skolā un Mārītes Klušas vadītajā Tēlotājas mākslas studijā Jaunrades namā.

Ieeja izstādē bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: