Svētdienas vakarā daudzus iedzīvotājus satrauca nemitīga sirēnu skanēšana piekrastes zonā. Iedzīvotājiem šķitis, ka pilsētā noticis kas nelāgs.

Pirmdien redakcija saņēma vairāku satrauktu iedzīvotāju zvanus un arī ziņu portālā ventasbalss.lv komentētāji brīnījās par sirēnām, kas svētdienas vakarā līdz pat pusnaktij nemitīgi gaudojušas jūras tuvumā, Dienvidu mola virzienā. Sirēnas dzirdētas arī vēlāk naktī. Cilvēki vienu no sirēnām raksturoja kā ārkārtas situācijas trauksmes signālu – ilgi velkošu un pieaugošu. Bijis ļoti neomulīgi.

Ventspilniece, kas dzīvo Ostgalā, stāsta, ka dažādu veidu sirēnas gaudojušas ar vairākām pauzēm. Viņas ģimenei šķitis, ka noticis kaut kas liels, tādēļ vairākkārt gājuši ārā skatīties, vai tuvumā kaut kas nedeg. Tomēr smaka un dūmi nav redzēti.

Arī kāda Vasarnīcu ielas rajona iedzīvotāja stāsta, ka no jūras puses dzirdējuši sirēnas un redzējuši gaismas signālus aptuveni stundas garumā. Pat bērni sākuši raudāt, ieslēgusies arī automašīnu signalizācija. Viņas ģimene jau grasījusies kravāt somas, lai muktu prom no Ventspils, jo licies, ka pilsētā ir noticis kas briesmīgs. Šķitis, ka skanējušas gan lielās pilsētas sirēnas, gan operatīvā transporta sirēnas.

Citi ventspilnieki spriež, ka no bākas skanējušas miglas sirēnas, lai brīdinātu kuģus par miglu.

Apzvanot vairākus operatīvos dienestus, noskaidrojām, ka lielās pilsētas sirēnas vai ostas miglas signalizācija nav tikusi darbināta. Piekrastes zonā teju vienā laikā notikuši divi incidenti, kas arī bijuši par iemeslu dažādu veidu gaismas un skaņas sirēnām.

Viss sācies plkst. 22.48, kad VUGD saņēmis informācija, ka jūrā peldēties iegājuši divi cilvēki un nav atrodami. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka cilvēki jau iznākuši laukā no ūdens pirms VUGD ierašanās. VUGD pārstāve Anete Strazdiņa skaidro, ka uz izsaukumu VUGD operatīvie transportlīdzekļi devušies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. Uz notikuma vietu devušies arī citi operatīvie dienesti, tostarp Valsts policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas arī, visticamāk, lietojuši skaņas un gaismas signālus. Šis izsaukums klasificēts kā maldinājums, tāpēc sīkāk komentēt situāciju VUGD nevar.

Drīz vien noticis otrs incidents – Ventspils jahtu ostā, kur kāds piedzēries vīrietis savdabīgi izklaidējies uz sava kutera. Viņš vairākkārt ieslēdzis kutera brīdinājuma skaņas signāla aprīkojumu, kas radījis lielu troksni visā apkārtnē. Uz jahtu ostu devušies gan robežsargi, gan Ostas uzraugs un pašvaldības policija. Ventspils pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītāja Dace Andersone informē, ka kutera apkalpes loceklis ignorēja prasību pārtraukt savu izklaidi, tādēļ ticis aizturēts un aizvests uz pašvaldības policiju. Ierosināts administratīvais process un vīrietim uzlikts naudas sods par sīko huligānismu. Pēc tam vīrietis palaists. Taču piemērotais sods neatturēja vīrieti vēlāk atgriezties uz savu kutera un pēc trijiem naktī atkal sākt darbināt skaņas signālu. Tad tika piesaistīta Valsts policija, kas pārņēma lietu. Andersone pieļauj, ka vīrieti uz šādām darbībām sākotnēji izprovocēja operatīvo dienestu, kas bija devušies uz cilvēku glābšanas darbiem jūrā, sirēnas. Viņš tām sākotnēji pievienojās ar saviem signāliem un pēc tam spēcīgā reibuma dēļ vairs nespēja rimties.

Vīrietis savu izklaidi turpināja arī nākamajā dienā, ik pa laikam palaižot signālus. Turklāt savas darbības viņš turpināja arī Valsts policijas, robežsargu un Ventspils brīvostas drošībnieku klātienē. Ventspilnieks atteicās nokāpt no kutera, bet policijas darbiniekiem nebija pilnvaru uzkāpt uz privātīpašuma. Krietni iedzērušais vīrietis, kuru visi dēvēja par Andrjuhu, Ventas Balsij sacīja, ka viņš tā rīkojas, lai atbalstītu Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • 0
    Lielais Kretīns 04.09.2020, 14:18:30

    xd

  • 0
    Eeeeeeeeee 04.09.2020, 15:22:24

    Ignorēja prasību pārtraukt savu izklaidi, tādēļ ticis aizturēts un aizvests uz pašvaldības policiju. Ahahahahahha!

  • 0
    Inta 04.09.2020, 15:47:21

    Ļoti operatīva ziņa!

  • 0
    Krišs Daugulis 04.09.2020, 18:29:10

    Ventspilnieks atteicās nokāpt no kutera, bet policijas darbiniekiem nebija pilnvaru uzkāpt uz privātīpašuma.
    Kā tad izdevās Andrjuhu sašņorēt?! Ar polšu novilināja, vai kā savādāk?

  • 0
    zobens 04.09.2020, 19:08:32

    iedeva sejaa :D

  • -5
    jānis 05.09.2020, 10:50:53

    Andrjuha ir degradējies!

  • -5
    Parteigenosse60 05.09.2020, 16:24:10

    Puzes ezerā tādu kuteri ar sirēnu!

  • -11
    Opaps 05.09.2020, 19:08:28

    Šerdelis

  • -11
    Opaps 05.09.2020, 19:08:28

    Šerdelis

  • -11
    Opaps 05.09.2020, 19:09:05

    Šmerdelis

  • -1
    Soross 06.09.2020, 23:22:50

    Pilnīgi pareizi. Ostā jāskan sirēnām cauru diennakti! Protams, ka ir notikusi katastrofa: jaunā ostas pārvaldnieka un pašreizējā valdes sastāva darbības laikā kravas nokritušās par 42%, ostai krītas ienākumi, atlaista vesela virkne ar darbiniekiem ne tikai ostā un terminālos, bet arī uz dzelzceļa! Jātaurē trauksme bez apstājas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: