SIA "Futbola kluba "Ventspils"" darbiniekiem 6. maijā piešķirti dīkstāves pabalsti, liecina dīkstāves pabalstu saņēmēju saraksts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

VID izplatīja informāciju, ka Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada maijā ir sākusi kriminālprocesu par "aplokšņu algu" izmaksu kādā Kurzemes reģiona virslīgas futbola klubā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veica septiņas kratīšanas Kurzemes reģionā un Rīgā kriminālprocesā iesaistītā futbola kluba telpās un personu dzīves vietās. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Telekanāla TV3 rīcībā esošā informācija liecina, ka 5. maijā kratīšanas veiktas futbola klubā "Ventspils". TV3 vēsta, ka šajā lietā statuss - personas, pret kurām uzsākts kriminālprocess - ir piemērots par līdzīgiem noziegumiem Moldovā apsūdzētajam "Ventspils" futbola kluba prezidentam Adlanam Šišhanovam, bijušajam "Ventspils" futbola kluba direktoram Andrejam Butrikam, kluba menedžerim Nikolajam Djakinam un finanšu direktoram Sergejam Usačevam.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, VID noskaidroja, ka futbola klubs no 2018. gada līdz šim brīdim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā ap 40 klubā reģistrētajiem sportistiem un darbiniekiem.

VID skaidroja, ka pozitīvs lēmums par dīkstāves pabalsta izmaksu tiek pieņemts, ja uzņēmums un tā darbinieki atbilst visiem patlaban spēkā esošajos Ministru kabineta (MK) noteikumos nr.165 minētajiem kritērijiem, to skaitā, dīkstāves pabalsts tiek atteikts gadījumā, ja uz izvērtēšanas brīdi par kādu administratīvu pārkāpumu jau ir saņemts sods.

"Līdz ar to, ja uz lēmuma pieņemšanas brīdi ir ievēroti visi kritēriji, nav iemesla atteikt dīkstāves pabalstu izmaksu. Jāatzīmē, ka kritēriju uzskaitījumā kā atteikuma iemesls nav minēta kriminālatbildība," norādīja VID.

Dienestā uzsvēra, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veic izmeklēšanu, balstoties uz Operatīvās darbības likumu, kas stingri ierobežo informācijas izpaušanu jebkurām ar tiešo izmeklēšanu nesaistītām personām.

Savukārt, MK noteikumi par dīkstāves pabalstiem nosaka - ja dīkstāves pabalsts pieprasīts vai saņemts nepamatoti vai krīzes skartais darba devējs dīkstāves pabalsta izmaksas laikā palielina strādājošo skaitu, salīdzinot ar strādājošo skaitu, kāds bija dīkstāves sākuma brīdī, vai pārtrauc dīkstāvi sakarā ar darbības atjaunošanu, krīzes skartais darba devējs labprātīgi atmaksā piešķirto dīkstāves pabalstu vai VID to piedzen, piemērojot likuma "Par nodokļiem un nodevām" noteikumus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Futbola kluba "Ventspils"" 50,09% kapitāldaļu pieder SIA "Ventspils futbola sabiedrība", 34,31% kapitāldaļu īpašnieks ir SIA "VK Tranzīts", 11,23% kapitāldaļu - Ventspils pilsētas domei, 2,5% - AS "Kālija parks" un atlikušo 1,88 % kapitāldaļu īpašnieks ir AS "Ventspils tirdzniecības osta". Kā patiesais labuma guvējs reģistrēts Krievijas pilsonis Adlans Šišhanovs.

2018.gadā futbola kluba apgrozījums bija 1 321 649 eiro, peļņa - 123 562 eiro. Pagājušā gada finanšu rādītāji vēl nav publiskoti. Uzņēmumā nodarbināti 50 cilvēki.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Kriska 11.05.2020, 10:05:01

    Sanāk, ka tomēr algas maksātas oficiāli un nodokli arī maksāti. Par tām kratīšanām- nesaprotu vai tā drīkst nākt privātās dzīvojamās telpās kaut ko meklēt, pēc tam čuš- nekā . Tā jau bija ostas pārvaldē. Un kāds rezultāts? Koroče - polnij bezpredel. Sliktāk ne kā padomijā

  • -1
    gg65 11.05.2020, 10:26:14

    Algas ir maksātas daļēji oficiāli un daļēji aploksnē. Kamēr nav pierādīts caur tiesu, ka aploksnēs ir maksāts, tikmēr juridiski tiek uzskatīts, ka ir maksāts oficiāli. TIkai atšķirība ir tāda, ka tas dīkstāves pabalsts tiek rēķināts no oficiāli izmaksātās algas. Ja tev oficiāli izmaksāja 430e uz papīra un 1000e uz rokas, tad dīkstāves pabalsts tiks apŗēkināts no 430e.

  • -3
    Latvija pāri visām! 11.05.2020, 10:30:49

    Zaglīgs tas VID tomēr. Visu tā samudžina lai tik varētu cilvēkus apkāst, tiklīdz kas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: