Līdz ar valdības ceturtdien pieņemtajiem lēmumiem darbību atsākt varēs arī peldbaseini, fitnesa centri un sporta zāles, pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Kā vēstīts, valdība ceturtdien lēma, ka no 12. maija klātienē varēs notikt arī organizēti bezkontakta sporta treniņi vai nodarbības, ievērojot vairākus nosacījumus, tai skaitā būs jāievēro savstarpēja divu metru distance un vienā treniņgrupā vienlaikus nevarēs pulcēties vairāk kā 25 personām.

Severs skaidroja, ka valdības ceturtdien pieņemtais lēmums attiecas arī uz iekštelpu sporta norises vietām, kas ir arī peldbaseini, tomēr svarīgas būs epidemiologu drošības prasības.

Šobrīd ministrija ir pilnveidojusi iepriekš pašas sagatavotās rekomendācijas par sporta nodarbību norisi, atbilstoši ceturtdien pieņemtajiem lēmumiem, kas būs spēkā no 12. maija.

Šobrīd rekomendācijas tiekot saskaņotas ar Veselības ministriju un kad tas būs izdarīts, tad būs zināms, kā būs iespējama baseinu darbība. Pēc viņa paustā, ministrija šobrīd strādā pie nosacījumiem, kāds būtu atļautais cilvēku skaits celiņā, kā ievērot distances dušās un ģērbtuvēs, un kad tas būs zināms, tad ministrija jaunās rekomendācijas publiskos.

Jau ziņots, ka no 12. maija sporta treniņos vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti varēs pulcēties līdz 25 personām, ieskaitot sporta treniņa vadītāju un citus sporta darbiniekus, liecina valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

Pieņemts lēmums, ka treniņa laiks iekštelpās nevar pārsniegt trīs stundas, bet treniņiem ārtelpās nav laika ierobežojuma.

Vienlaikus treniņu dalībniekiem jāievēro savstarpēja divu metru distance un nedrīkst pārklāties dažādu treniņgrupu plūsmas. Treniņa organizatoriem jānodrošina tā uzraudzība.

Nolemts arī, ka sporta nodarbībās nevar iesaistīties personas, kuras ir jaunākas par septiņiem gadiem, un visiem treniņa dalībniekiem jāievēro sporta norises vietas pārvaldnieka un treniņa vadītāja norādījumi, tai skaitā attiecībā uz personu plūsmu ierobežošanu atbilstoši sporta norises vietas ietilpībai.

Viens no pasākumiem, kurus sporta klubi varētu potenciāli ieviest, ir pierakstu sistēma, pēc kura varētu kontrolēt apmeklētāju daudzumu iestādē.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -2
    Margrieta666 08.05.2020, 16:31:00

    Bibliotēkas labāk būtu pirmām kārtām atvēruši normālā režīmā!

  • -10
    ^^—^^ 09.05.2020, 08:10:33

    Bibliotēkas Ventspilī turpina strādāt tāpat - pat panorāmā bija sižets. Var pieteikt vēlmes un lasāmo sapakos un nodos lasītājam. Ja patiesi ir interese, pie grāmatām var tikt!

  • -4
    Margrieta666 09.05.2020, 08:51:35

    >>^^—^^
    Normālā režīmā,atkārtoju vēlreiz.Kad var grāmatu paņemt rokās,pašķirstīt un tad izvēēties.Ir jau mēģināts pasūtīt pēc kataloga-kas var atcerēties visu autoru darbus?Vienmēr patrāpās pastellēt tādas,kas jau reiz lasītas...

  • 0
    Covid-2020.ventspils 09.05.2020, 06:17:24

    Vai nu vajadzēja atļaut iet baseinos plunčāties?
    Valsts galvenasi infektolugs atzinis,ka jūrā,upēs,ezeros tā lieta būtu drošāka,nevis baseinos.Cik nu vairs jāgaida,kamēr ūdens siltāks paliks?

  • -7
    некто 09.05.2020, 06:58:07

    Kā tur ar akvaparku?

  • 0
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 11.05.2020, 10:20:37

    Ministru kabinets 2020. gada 7. maijā lēma par vairāku ierobežojošu pasākumu atvieglošana, bet šobrīd Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Veselības ministriju izstrādā vadlīnijas, kas noteiks, kādi sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi jāievēro, lai sporta bāzes varētu atsākt darbu. Pēc tam, kad būs zināmas šīs vadlīnijas, tiks pieņemti konkrēti lēmumi par sporta bāžu atvēršanu.

  • -2
    Eeeeeeeeee 09.05.2020, 11:07:01

    Šogad vasaras nebūs. Snigs sniegs un auksts. Punkts!

  • -11
    Latvija pāri visām! 09.05.2020, 11:39:09

    Pareizi, prognozēt tagad ir modē.:)
    Visi kaut ko prognozē. Īpaši politiķi.
    Agrāk to sauca vnk par melšanu.

  • 0
    vent_biblioteka 11.05.2020, 09:24:07

    Valsts, pašvaldību, NVO un privāto kultūras iestāžu darbību no 12.05. reglamentējošo prasību kopums jeb t.s. sanitārais protokols ar kultūras ministra N. Puntuļa rīkojumu tiks apstiprināts 11.-12.05. Pēc apstiprināšanas sanitārais protokols tiks publicēts „Latvijas Vēstnesī” un KM tīmekļvietnē www.km.gov.lv
    Par Ventspils bibliotēku atvēršanas datumu un pieejamajiem pakalpojumiem informēsim. Šobrīd notiek epidemioloģiskās drošības pasākumu ieviešana bibliotēku telpās, lai nodrošinātu noteiktā fiziskās distancēšanās attāluma ievērošanu un tiek veikti citi drošības pasākumi.
    Sekojiet informācijai bibliotēkas tīmekļa vietnē http://biblioteka.ventspils.lv/ un sociālajos tīklos.

  • 0
    nomaļnieks 12.05.2020, 08:45:25

    Baseinos nevajag ļaut pulcēties baros. Ja uznāk škaudiens, tad peldot, ir grūti ieškaudīt elkonī.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: