Ventspilī joprojām strādā pieci dežūrdārziņi - pirmsskolas izglītības iestādes ''Zvaigznīte'', ''Margrietiņa'', ''Saulīte'', ''Bitīte'' un ''Pasaka'', nodrošinot 43 dežūrgrupu darbību gadījumiem, kad vecākiem nav iespēju nodrošināt bērna pieskatīšanu ģimenē.

Tomēr, ņemot vērā novēroto bērnu skaita pieaugumu, Ventspils Izglītības pārvalde pieņēmusi lēmumu 11. maijā atvērt papildu dežūrdārziņu - pirmsskolas izglītības iestādi ''Vāverīte''.

Ja pagājušajā nedēļā pilsētas dežūrdārziņus dienā apmeklēja vidēji 317 bērni, tad nu to skaits dienā tuvojas 400. Pēc Ventspils Izglītības pārvaldes ieteikuma uzturēšanos dežūrgrupās vienlaicīgi jānodrošina līdz desmit bērniem. Lai tas būtu iespējams arī turpmāk, tādējādi palielinot iespēju distancēties, no 11. maija durvis audzēkņiem vērs pirmsskolas izglītības iestāde “Vāverīte”. Vienlaikus tiek atgādināts, ka dežūrdārziņi paredzēti tikai tādiem gadījumiem, kad vecākiem nav iespēju nodrošināt bērnu pieskatīšanu ģimenē.

Dežūrdārziņa ''Vāverīte'' kontaktinformācija:

Adrese: Bērzu iela 51, Ventspils

Tālr.: 636 22470

Vadītāja: Anda Brūkle, tālr. 29996950

Ja bērns pirmsskolas izglītības iestādi vēlēsies apmeklēt pēc prombūtnes, vecākiem vismaz dienu iepriekš jāiesūta pieteikums uz e-pastu pii@ventspils.lv, norādot audzēkņa vārdu, uzvārdu, personas kodu, vecāku kontakttālruni, vēlamo dežūrdārziņu un dežūrdārziņa apmeklēšanas uzsākšanas laiku. Gadījumos, ja bērns atradies prombūtnē no dežūrdārziņa, bet šajā laikā nav slimojis un tam nav nekādu saslimšanas simptomu, ierodoties dežūrdārziņā, ārsta zīme nav nepieciešama un bērna veselības stāvokli vecāku klātbūtnē novērtēs viena no divām pirmsskolas izglītības iestādes medmāsām. Viena no tām mēra bērnu temperatūru, audzēkņiem ierodoties pirmsskolas izglītības iestādē, savukārt otra pievērš īpašu uzmanību tiem bērniem, kuri pirmsskolā atgriezušies pēc prombūtnes. Ja bērns nav apmeklējis dežūrdārziņu infekcijas slimību pazīmju dēļ vai slimojis ar infekcijas slimību, nepieciešama ārsta zīme. Tāpat vecākiem pirmajā dežūrdārziņa apmeklēšanas dienā un katru pirmdienu jāiesniedz rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav bijuši kontaktā ar saslimušajiem vai kontaktpersonām, kā arī vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Savukārt, sniedzot atbalstu ģimenēm, kuru bērni šobrīd dežūrdārziņus neapmeklē un tiek pieskatīti mājās, Ventspils Izglītības pārvaldes mājaslapā katru darbadienu tiek publicēti mācību materiāli pirmsskolas vecuma bērniem darbam mājas apstākļos, kurus brīvprātīgi un pēc saviem ieskatiem var izmantot katra ģimene. Jaunākie uzdevumi katru rītu pieejami ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • 0
    Onva 06.05.2020, 22:10:59

    Man liekas bezjēdzīgi mājas darbus taisīt pirmsskolas bērniem Tas nav nekāds atbalsts.

  • -4
    ^^—^^ 07.05.2020, 15:21:10

    Par kādiem mājasdarbiem runā? Tas, ka piedāvā visādas rotaļas/interaktīvus vai drukājamus uzdevumus, lai varētu saturīgi un izzinoši nodarbināt bērnu, ir tikai apsveicami! Neviens tev viņus neatprasīs. Obligāti jāpilda nav. Man šķita interesanti – tur tik liela izvēle, ka visu izdarīt nav iespējams.

  • -10
    Latvija pāri visām! 07.05.2020, 00:44:31

    Bērni visu šo laiku draiskojas bērnu laukumiņos un pilsētiņā, šķaudot virsū partiju un valdības stāstiņiem par saslimšanas simptomiem un citām paramedicīniskām blēņām.

  • -3
    KRX 07.05.2020, 11:09:48

    Vai varētu uzzināt kādi plāni ir par vasaras periodu? Vai līdz septembrim darbosies esošais režīms? Vai jūlijā atkal plānots samazināt dārziņu skaitu, kā ik gadu jūlijā? Kas nozīmētu, ka tiem bērniem, kas tagad apmeklē jau svešu dārziņu, atkal tas būs jāmaina un atkal sveša vide.

  • 0
    Onva 07.05.2020, 15:13:47

    Es domāju, neviens vel neko nezin. Drīzāk karantinu pagarinas līdz jūlijam

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 07.05.2020, 15:45:57

    Labdien!
    Šobrīd plānots, ka vasaras periodā, sākot no 1. jūnija, dežūrdārziņu pakalpojumus sniegs pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaka”, “Vāverīte” un “Rūķītis”. Rūpīgi sekojam līdzi bērnu skaitam dežūrdārziņos, un nepieciešamības gadījumā tiks izskatīta iespēja atvērt papildu dežūrdārziņus – pirmsskolas izglītības iestādi “Eglīte” un/vai “Varavīksne”.

  • -4
    Peļu junkuriene 07.05.2020, 17:16:18

    Un kā ar Rūķīti,vai ne atvērs? Man mazdēls dikti skumst!

  • -3
    Lilija 07.05.2020, 21:56:34

    Ļoti gribās, lai strādā "Eglīte" bērnu dārz.

  • -1
    Ventspils Izglītības pārvalde 08.05.2020, 16:08:43

    Labdien!
    Vakar, 2020. gada 7. maijā, Ministru kabinets pieņēma lēmumu pagarināt ārkārtējo situāciju valstī līdz 2020. gada 9. jūnijam. Lēmumā ir teikts, ka pirmsskolas izglītības iestādes tāpat kā līdz šim strādās dežūrgrupu režīmā, taču grozījumi valdības ārkārtējās situācijas rīkojumā attiecībā uz 5-6 gadus veco bērnu mācību procesu paredz, ka izglītības iestāde varēs lemt par mācībām klātienē vai attālināti šiem bērniem vasaras mēnešos.
    Jau pirms Ministru kabineta lēmuma Ventspils Izglītības pārvalde kopā ar pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem strādāja pie konsultāciju plāna vasarai. Tuvākajās dienās publicēsim informāciju par šobrīd plānoto pirmsskolu darba grafiku vasarā, kas ir saskaņots gan ar remontdarbiem, gan ar pedagogu un citu darbinieku atvaļinājumiem. Vēršam uzmanību, ka situācija var mainīties, saistībā ar turpmāko situāciju valstī un valdības noteikto.
    20. maijā atkārtoti aptaujāsim vecākus par plānoto pirmsskolu apmeklējumu vasaras periodā.

  • -1
    Dita 08.05.2020, 20:12:56

    Jautājums, ja valdība ATĻĀVA klātienē sagatavot obligātajā izglītības vecumā(5/6 gadi) esošos bērnus pamatizglītības ieguvei, tad no tiesas vēlos izprast Ventspils izglītības iestādes dibinātāja lēmumu, ka pēc 12.maija joprojām būs tikai dežūrdārziņi, kuros ir limitēts skaits grupiņā.Plašsaziņas līdzekļos tak tiek pozicionēts kā atvieglojums pēc 12 maija, kā tieši šis atvieglojums darbosies Ventspils bērnudārzos, lūdzu paskaidrojiet??

  • -2
    ^^—^^ 09.05.2020, 08:14:50

    Varbūt dezurdarzinos ir iespējams saorganizēt visas nepieciešamās 5-6 gadīgo grupiņas? Kāda jēga, piemēram, 2-3 bērnudārzos uzturēt tikai pa 1 grupiņai, ja citos ir pieejamas telpas? Tas šķiet ļoti nerentabli.

  • -3
    Dita 09.05.2020, 11:21:07

    Nu pagaidām ir tā, ka mana bērna(5gadi) grupiņa ir pilna ar cita vecuma bērniem no citiem Ventspils bērnu dārziem un mums iesaka palikt mājās, jo valstī vēl ir izsludināta pandēmija.Ziņas lasu, neesmu ne kurla ne mēma...un kaut kas kopā te neiet ar izsludinātajiem atvieglojumiem.
    Ja valstī noteikts, ka 5/6gadīgie var apmeklēt b/d kāpēc man būtu jāstreso un jālūdzas bērnu laist savā bērnudārzā?? Ļoti gaidīšu atbildi no atbildīgajam izsitūcijām.

  • -1
    Ventspils Izglītības pārvalde 11.05.2020, 16:46:11

    Labdien!
    Izvērtējot pieprasījumu apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādes, papildu šobrīd atvērtajiem dežūrdārziņiem “Zvaigznīte”, “Margrietiņa”, “Saulīte”, “Bitīte” un “Pasaka” un “Vāverīte”, no 18. maija tiks atvērtas arī pirmsskolas izglītības iestādes “Eglīte” un “Rūķītis”. Savukārt pirmsskolas izglītības iestāde “Varavīksne” darbu atsāks 25. maijā. Pirmsskolas izglītības iestādes “Eglīte”, “Rūķītis” un “Varavīksne” pedagogi sazināsies ar bērnu vecākiem, informējot par iespējām līdz to atvēršanas brīdim veikt mācības attālināti.
    Lai atvērtu pirmsskolas izglītības iestādi, pirms tam jāveic rūpīga tās telpu un inventāra dezinfekcija, jāapzina bērnu skaits un apmācības forma, kā arī jāparūpējas par pārtikas sagādi. Šodienas laikā publicēsim sīkāku informāciju par šobrīd plānoto pirmsskolas izglītības iestāžu darba grafiku vasarā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: