Ventspils pilsētas dome ārkārtas sēdē atbalstīja ieceri saglabāt Ventspils pilsētu kā atsevišķu pašvaldību, liecina domes sēdes lēmums.

Ventspils pilsētas domes lēmumā teikts, ka tā atzinīgi novērtē Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas atbalstīto administratīvi teritoriālā iedalījuma modeli, kurā Ventspils pilsēta un Ventspils novads netiek apvienoti un saglabā atsevišķu pašvaldību statusu.

"Šāds priekšlikums vislabāk atbilst Ventspils pilsētas pašvaldības iedzīvotāju tiesiskajām interesēm un vajadzībām, veicinot arī turpmāku Ventspils pilsētas ilglaicīgu attīstību un labu pārvaldību," teikts lēmumā.

Sākotnēji Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) izstrādātajā administratīvi teritoriālās reformas modelī Ventspili bija paredzēts apvienot ar Ventspils novadu, kā arī pilsētai nebija paredzēts valstspilsētas statuss, pret ko pašvaldība kategoriski iebilda.

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija, izskatot Administratīvi teritoriālās reformas likumprojektu trešajam lasījumam, tomēr nobalsoja, ka Ventspilij nepievienos Ventspils novadu, kā ari noteiks valstspilsētas statusu.

Administratīvi teritoriālās reformas komisija šodien, 12. maijā, noslēgs darbu pie likumprojekta skatīšanas.

Kā informēja veselības ministre Ilze Viņķele, ir cerība, ka Saeima maijā skatīs šo likumprojektu.

Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš norādīja, ka Saeimā paredzēts pieņemt šo likumprojektu.

Administratīvi teritoriālā reforma paredz 42 pašvaldību izveidošanu 119 pašvaldību vietā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Peļu junkuriene 12.05.2020, 09:08:35

    Vai salūts būs!!!

  • 0
    Reptīlis 12.05.2020, 10:12:47

    Vēl jau Saeima to nav nolēmusi. Par agru priecāties.

  • -1
    FerdinanTs. 14.01.2021, 18:13:36

    Ārpusē stāvošie laida skatienu no cūkas uz cilvēku, no cilvēka uz cūku un atkal no cūkas uz cilvēku; taču pateikt, kurš ir kurš, vairs nebija iespējams. (Dzīvnieku ferma)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: