Ventspils pašvaldība ieguvusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija speciālbalvu ''Par plašāko piedāvājumu ģimenēm kultūrā un zinātnē, pieejamību modernākajām IT'' konkursā ''Ģimenei draudzīgākā pašvaldība''.

Decembra sākumā Ventspilī viesojās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pārstāvji, lai izvērtētu Ventspils piedāvājumu kā ģimenei draudzīga pašvaldība. Eksperti paguva apskatīt Pārventas bibliotēku, bērnu pilsētiņas un vairākus rotaļu laukumus daudzdzīvokļu māju iekškvartālos Pārventā un pilsētas kreisajā krastā, apmeklēja Ventspils Digitālais centrs, Lielo laukumu, Mūzikas vidusskolu un koncertzāli ''Latvija'', pirmsskolas izglītības iestādi "Bitīte".

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks sacīja: "Mūsu mērķis ir parādīt žūrijai labas prakses piemērus, ko var aizgūt no mums un piedāvāt citām pilsētām. Un tā ir ne tikai infrastruktūra, kuru visi jau ir pieraduši redzēt pie mums augstā līmenī, bet arī citas vērtības. "

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pārstāvji atzina, ka jūtas pārsteigti un uzskata, ka Ventspils pašvaldība dara ļoti daudz jauno ģimeņu ar bērniem labā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Minimuss 18.12.2019, 11:56:05

    Ventasbalss.lv , varējāt vismaz painformēt arī par to,ka galveno balvu un titulu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2019” ieguvusi Līvānu novada pašvaldība,nevis tikai par pietuvinātās personas teikto.
    Bija konkursā vēl citas nominācijas.

  • -4
    arcus 21.12.2019, 09:49:53

    Atkal slikti!!! Par Līvānu panākumiem lai informē Līvānu pašvaldība un Ventspils informēs par saviem.

  • -7
    Katja 19.12.2019, 11:27:11

    :D Šis konkurs ir smieklīgs. Es esmu bijusi Līvānos - un teikšu, ka ļoti tālu no mūsu bērnu laukiem, nobrauktuvēm, atbalstu - pabalstiem vecākiem, ģimenei kopumā. Nu labi, vēl Liepājā tādi - nekādi rotaļu laukumi, bet kopumā arī nekas spīdošs. Bet Pūce tak nekad nedos uzvarētāja balvu Ventspilij. Smiekli nāk par šo ministru - vai ventiņi, kas to darbu ir paveikušii savām rokām ir vainīgi pie politikas? Vai viņi nebūtu pelnījuši novērtējumu?

  • -2
    FerdinanTs. 19.12.2019, 11:33:02

    Vai nevarētu būt tā,ka tajos Līvānos ,Liepājā viss ir uztaisīts labi,bet Ventspilī pārmērīgi viss izskaistināts priekš izrādīšanās tūristiem?
    Pārmērīga centība esot PĀRcentība.
    Un vērtētāji nebija muļķi un saprata ,ka aiz ārēji spošās izkārtnes slēpjas valdošās kliķes centieni novērst uzmanību no citādām nebūšanām.

  • -1
    FerdinanTs. 19.12.2019, 11:33:39

    kļ.lab. spožās

  • -1
    Katja 23.12.2019, 10:49:16

    A nevarētu būt tā, ka mēs paši ventiņi vairs daudzas lietas neredzam. Jo saprotams,ka dzīvē ir labāk tur, kur neesam klāt - vai tā ir cita darba vieta, vai cita pilsēta, vai cita valsts. Vienkārši ir jānovērtē to, ko esam paši veidojuši. Ne ba jau Aivars vai kāds cits to savām rokām darījis. Tie ir mūsu pašu ventiņi, kas ieguldījuši darbu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: