Virves vilkšanas kluba Velkonis sportisti piedalījušies Latvijas kausa izcīņā telpās, ne vien iemēģinot debitantus, bet arī vienā no svara kategorijām izcīnot uzvaru, kā arī divās ieņemot otro vietu.

Pirmās ziemas sezonas sacensības risinājās Jaunbērzē, un tajās katrā svara klasē pie virves ķērās pa četrām komandām, kas nozīmēja, ka priekšsacīkstēm tūlīt sekoja cīņa par godalgām. Velkonis izrādījās spēcīgākais klasiskajā kategorijā līdz 720 kg, kurā gan nestartēja Ozoli, kas nevarēja nokomplektēt kaujas spējīgu sastāvu. Ventspilnieki varēja, nokomplektēja un uzvarēja, izšķirošajā cīņā divos piegājienos pieveicot Saldus vilcējus, kas nopietnu pretestību izrādīt nespēja. Kas līdzīgs pašus velkoņus piemeklēja svara kategorijā līdz 480 kg, kurā velk četri vīrieši un divas sievietes. Ventspilnieki it kā centās kaut ko likt pretī Ozoliem, it kā epizodiski kaut kas arī izdevās, taču izvilkt sāncenšus līdz galam tā arī neizdevās. 580 kg Mix grupā Ozolu pārsvars bija vēl iespaidīgāks un Velkonis atkal zaudēja gan priekšsacīkstēs, gan finālā, vēlreiz tiekot pie sudraba.

Krietni interesantāka bija cīņa par bronzu, kurā Līvbērzes vilcējiem pretī stājās Velkonis 2. Priekšsacīkstēs uzvaru bija izdevies izcīnīt ventspilniekiem, bet finālā pirmais piegājiens piederēja mājiniekiem. Otrajā vilcienā velkoņi prata apturēt sāncenšus, paši noorganizēt atbildes triecienu un izlīdzināt cīņas rezultātu. Trešajā padoties negribēja neviens, cīņa ievilkās, komandas krita un cēlās, sapelnīja pa divām piezīmēm, bet trešā tika Velkonim, un tas nozīmēja, ka uzvara un arī bronza tiek Līvbērzei.

Latvijas kausā Velkonis izmēģināja trīs debitantus – 480 kg svarā vilka Santa Feldmane, bet miksā pie virves mačos pirmo reizi ķērās Mārcis Ziemelis, Aigars Ostelis un Kristaps Anškens. Treneris Ainars Zablovskis atzīst, ka visi debitējuši godam un arī tikuši pie noderīgas pieredzes: «Nedaudz žēl, ka tādā cīņā netikām pie bronzas, bet, no otras puses, tā šoreiz pat nebija svarīgākā. Labi, ka jaunie vilcēji piedzīvoja tādas cīņas un paši pārliecinājās, kāda mēdz būt virves vilkšana. Turklāt dažreiz tieši zaudējums dod lielāku motivāciju treniņiem.» Latvijas čempionāts virves vilkšanā telpās 11. janvārī notiks Ventspilī, taču jau tagad zināms, ka velkoņi nevarēs startēt spēcīgākajā sastāvā, tā ka papildināt pieredzes bagāžu atkal varēs mazāk pieredzējušie vilcēji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: