Ventspils dome plāno veikt grozījumus Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr. 1 ''Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā'', paredzot paaugstināt ienākumu līmeņus maznodrošinātā statusa piešķiršanai un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanai pensionāriem un personām ar invaliditāti.

Tiek strādāts pie tā, lai personas ar invaliditāti ar nelieliem ienākumiem nezaudētu iespēju saņemt dzīvokļa pabalstus un citus pabalstus, kā rezultātā ievērojami pasliktinātos šo personu finansiālā situācija un dzīves kvalitāte kopumā, Ventspils pilsētas dome ieplānojusi, atbilstoši indeksam, ar kuru tiek palielinātas pensijas, palielināt visus trīs ienākumu līmeņus, kas saistošajos noteikumos noteikti pensionāriem un personām ar invaliditāti sociālās palīdzības saņemšanai.

Pensiju indeksācijas rezultātā ar šī gada 1. oktobri ir palielinātas pensijas un atlīdzības vai to daļu apmērs, kas nepārsniedz 420 eiro mēnesī.

Tas nozīmē, ka indeksē visas pensijas un atlīdzības, kas nepārsniedz 420 eiro apmēru, un pensijas palielinājums būs atkarīgs no pensijas apmēra. Savukārt tām pensijām un atlīdzībām, kuras ir lielākas par 420 eiro, indeksē tikai daļu no piešķirtās summas - jau pieminētos 420 eiro.

Izņēmums ir politiski represētās personas, I grupas invalīdi un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieki, kuriem indeksē visu pensijas apmēru, neatkarīgi no to apmēra.

Jāpiebilst, ka indeksējamā pensijas apmērā netiek iekļauta piemaksa pie valsts pensijas.

Indeksētas tiks vecuma, invaliditātes, izdienas un apgādnieku zaudējuma pensijas un atlīdzības, kuras piešķirtas (pārrēķinātas) līdz 2019. gada 30. septembrim.

Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem Ventspils pilsētas iedzīvotājiem iespējams saņemt Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: