Viens no lielākajiem sasniegumiem ortopēdijā pēdējo divdesmit gadu laikā Latvijā ir gūžas un ceļa locītavu endoprotezēšana, proti, slimas locītavas aizvietošana ar mākslīgu jeb endoprotēzi. Šīs operācijas ar labiem rezultātiem veic arī Ventspils slimnīcas traumatologi ortopēdi.

Pašlaik valsts finansējuma ietvaros, bez būtiskas rindas SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī var pieteikties uz plānveida gūžas un ceļa locītavas endoprotezēšanas operāciju par valsts finansētajiem līdzekļiem.

Lai pieteiktos endoprotezēšanai ir:

  • jāzvana uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63624665 un jāinformē personāla darbinieks par endoprotezēšanas nepieciešamību;

  • pacients tiks pierakstīts uz konsultāciju (bez garas gaidīšanas rindas), kurā traumatologs izvērtēs, vai pacientam ir nepieciešama operācija. Cena par vienu konsultāciju ir 28 EUR.

Aicinām ņemt līdzi visus ar veselības stāvokli saistītos izrakstus un slēdzienus, kas veikti pēdējā gada laikā slimnīcā vai ambulatorajā ārstniecības iestādē. Ja pēc konsultācijas pacientam tiek sniegts atzinums par protezēšanas nepieciešamību, tuvākajā laikā tiek nozīmēta diena, kurā pacientu stacionē pirmsoperācijas izmeklēšanai un sagatavošanai. Pacientu ērtībai visas nepieciešamās pirmsoperācijas analīzes (terapeits, anesteziologs, kardiologs, neirologs) ir iespējams veikt Ventspils slimnīcā un par valsts budžeta līdzekļiem. Tādējādi tiek taupīts gan pacienta laiks, gan arī finansiālie līdzekļi.

Pārbaudes ilgums ir atkarīgs no pacienta veselības stāvokļa, ja tas atbilst operācijas izvirzītajiem kritērijiem, tad parasti izmeklēšana ilgst ne ilgāk kā divas dienas. Gadījumos, kad pacientam tiek konstatētas veselības problēmas, tās tiek uzreiz arī ārstētas. Pēc sekmīgas pirmsoperācijas sagatavošanas, endoprotezēšanu ir iespējams veikt jau nākamo nedēļu laikā.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā traumatologa ortopēda ambulatorās konsultācijas ir pieejamas piektdienās plkst. 9.00 pie Dr. Krupnova vai Dr. Zirņa, trešdienās plkst. 14.00 pie Dr. Kolosova. Vairāk informācijas, zvanot uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63624665 vai klātienē.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Arnis Junge 08.10.2019, 10:34:42

    Cik tad īsumā jaunie speciālisti slimnīcai ir šogad piesaistīti? Vai tad tā sadarbība ar Stradiņiem ir rezultatējusies ar kādu doku, kas pie mums pārcēlies pavisam?

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 09.10.2019, 10:26:23

    Darbs speciālistu piesaistē ir vainagojies panākumiem ne tikai šī, bet arī citu gadu ietvaros. 2018.gadā pilnas slodzes darbu Ventspils slimnīcā uzsāka fizikālās medicīnas un rehabilitācijas speciāliste Ulla Bambīte, otolaringoloģe Anete Eimane, radioloģe – diagnoste Katrīna Brauna, kardiologs Ņikita Nazarenko, traumatologs Igors Kolosovs, oftalmologi Mārtiņš Ābelītis un Kaspars Ozols un citi.

    Savukārt līdz 2019. gada oktobrim Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā darbu uzsāka divi urologi, audiologopēds, uztura speciālists, traumatologs – ortopēds, sertificēts mugurkaulāja ķirurgs, traumatologs –ortopēds, kā arī citi speciālisti stacionāra nodaļās, piemēram, sanitāri, māsas, ārsta palīgi.

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 09.10.2019, 10:26:55

    Paralēli speciālistu piesaistei, darbs rit arī pie iekārtu modernizācijas, kā arī valsts finansējuma piesaistes, ne tikai konsultācijām, bet arī operāciju daļai. Piemēram, kataraktas operāciju gaidīšanas laiku, pateicoties speciālistu piesaistei un darba optimizācijai, 2018.gadā izdevās samazināt par pusotru gadu. Arī ambulatorās konsultācijas ir kļuvušas pieejamākas iedzīvotājiem, vairs negaidot mēnešu ilgās rindās. Modernizācijas procesā arī izveidoti jauni pakalpojumi, kurus iespējams veikt pie minētajiem speciālistiem. Plašāka informācija par jaunumiem pieejama slimnīcas mājaslapā.

    Tāpat tiek plānots, ka š.g. nogalē Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī darbu uzsāks jauns otolaringologs, kurš ir arī slimnīcas stipendiāts. Savukārt uz nākamo gadu plānots piesaistīt divus radiologus - diagnostus, pediatru, māsas, māsu palīgus un citus speciālistus.

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 09.10.2019, 10:27:24

    Pieminēsim, ka plānojot rehabilitācijas bloka būvniecību, savlaicīgi tiek piesaistīti arī dažādu nozaru speciālisti. Jau šobrīd rehabilitācijas profilam piesaistīts audiologopēds un uztura speciālists.

    Sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitāti nes rezultātus gan speciālistu piesaistē, gan jauno speciālistu sagatavošanas procesā, piedāvājot rezidentūras ciklus arī ārpus galvaspilsētas jeb tieši Ventspilī, tādejādi speciālisti jau studiju laikā iepazīst vidi, kolēģus un iespējas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: