Piektdien 11. oktobrī, plkst. 13 jaunās koncertzāles ''Latvija'' ēkā norisināsies svinīgais Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvdarbu uzsākšanas pasākums.

Pasākumā piedalīsies Ventspils pilsētas domes vadība, pašvaldības iestādes ''Komunālā pārvalde'' vadība, atklāto būvniecības un būvuzraudzības iepirkumu konkursu uzvarētāji - pilnsabiedrības ''LNK Industries Group'' un SIA ''Firma L4'' pārstāvji, autoruzraugi pilnsabiedrības ''Ambrasas PB'' pārstāvji, projektētāji, pasūtītāji un citas ar jaunās ēkas būvniecību saistītas personas.

Jaunajā Zinātnes un inovāciju centrā plānots radīt aptuveni 120 jaunas darba vietas. Inovāciju centrā paredzētas nomas telpas jaunajiem uzņēmējiem ar 90 jaunām darbavietām, bet interešu izglītības jeb Zinātnes centrā būs ap 30 jaunām darba vietām.

Zinātnes centrā tiks izveidotas izglītojošās interaktīvas ekspozīciju zāles, mācību klases, laboratorijas un tehniski radošās darbnīcas, kas apmeklētājiem būs pieejamas visos gadalaikos.

Zinātnes centra ekspozīcijas būs pieejamas plašai sabiedrībai - kā Latvijas, tā ārvalstu viesiem. Plānots, ka Zinātnes centru gadā apmeklēs 80 tūkstoši ventspilnieku un pilsētas viesu. Jaunizveidotā ēka veicinās Ventspils starptautiska tūrisma galamērķa attīstību un pilsētas atpazīstamību kopumā.

Savukārt Inovāciju centrā plānots attīstīt uzņēmējdarbību veicinošās aktivitātes, izveidot biznesa inkubatoru, biznesa akseleratora programmu un universālas biroja telpas jauno uzņēmēju piesaistei un atbalstam, jaunu darbavietu radīšanai.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvniecība tiks uzsākta 2019. gada 11. oktobrī, bet centra atklāšana šobrīd tiek plānota 2021./2022. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Bormentāls II 07.10.2019, 11:48:59

    Savādi,tiešām savādi,lai neteiktu spēcīgāk.
    Kur tad būvēs to zinātnes un jaunievedumu centru,vai ne pļavā pie tilta?
    Tad kāda velna pēc rīkot pasākumu koncertzālē?
    Ja grib par visu vari izrādīties,tad to jādara reālo būvdarbu vietā.

  • -9
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 07.10.2019, 17:43:59

    Ventspils Zinātnes un inovācijas centrs tiks būvēts pļavā pie tilta apļa, kur ir uzsākti sagatavošanās darbi, lai nākošajā nedēļā sāktu būvdarbus, pāļu urbšanu un zemes darbus ēkas pamatos.
    Svinīgais pasākums tiek organizēts par godu būvdarbu uzsākšanai un tieši Koncertzāle ir kā stafete nākošajiem darbiem.
    Koncertzāles vadība nodod stafeti nākošajam objektam.

  • -1
    krusttevsflorencs 07.10.2019, 18:06:18

    Tā jau laikam ir,kā saka-kad Dievs kādu grib sodīt,tad papriekšu atņem prātu!

  • -5
    Nif nifs 08.10.2019, 09:14:00

    Ā. krusttēv, tu to par sevi? Žēl ja...

  • -1
    reku 07.10.2019, 19:49:21

    Nu labi,viena būve pabeigta ,sāks nākošo-bet kamdēļ tāda jezga ap to jāsaceļ,kā vistas kladzināšana,olu izdējušai?
    Šādus "svinīgos pasākumus" varētu rīkot pēc iespējas mazāk.
    Jo nemaz tik labi nedzīvojam,lai varētu tik bieži kaut ko svinēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: