Aktīvie Ventspils vieglatlētikas seniori desmit sportotāju sastāvā piedalījās Latvijas veterānu čempionātā, kas risinājās Gulbenē un kas uz visiem laikiem atmiņā paliks nevis ar izcīnītājām medaļām, bet gan pamatīgo vētru.

Sacensību dienās laika apstākļi bija mainīgi, līņāja lietus, pūta vējš, bet šādu notikumu pavērsienu negaidīja nedz dalībnieki, nedz organizatori. Kāds no negaisa mākoņiem atnesa sev līdz pamatīgu vēju, lietu un krusu, kas ne tikai uz laiku apturēja sacensības, bet arī nodarīja postījumus. Turklāt cieta ne vien sektoru iekārtojums un teltis, kas bija paredzētas gan tiesnešu darbam, gan sportistu atpūtai, bet arī pie stadiona augošie koki. Tikai par mata tiesu bija no tā, lai šajā vētrā būtu arī nopietni cietušais – vējš izgāza logu ģērbtuvē, kurā tobrīd atradās kāds no senioriem un stikli lidoja viņa virzienā. Par laimi, lielākā daļa no tiem triecās viņa mugursomā, tomēr arī sagādāja grieztas brūces rokā.

Mači tika apturēti apmēram uz stundu, bet pēc tam viss atkal turpinājās, lai gan vējš un lietus pavisam mitējies nebija. «Organizatori tiešām bija pacentušies, lai mači pirms un pēc vētras noritētu sekmīgi. Diska metēji pārcēlās pat uz citu stadionu. Labi, ka tikām galā tikai ar izbīli, bet šīs sacensības paliks atmiņā ilgi. Lūztoši simtgadīgi koki, ripojoši futbola vārti un citas lietas tev apkārt. Tas bija iespaidīgi,» atzīst ventspilnieki.

Runājot par rezultātiem, tad arī tie ventspilniekiem bija atmiņā paliekoši: 17 zelta medaļas, 6 sudraba medaļas un viena bronza, turklāt pie godalgām tika visi komandas pārstāvji.

Valdis Cela uzvarēja 100 metros, augstlēkšanā un trīssoļlēkšanā, Uģis Lasmanis bija labākais šķēpā, augstlēkšanā un lodē, bet Dace Brakanska – trīssoļlēkšanā, tāllēkšanā un augstlēkšanā. Par trīskārtējo čempioni kļuva arī Maija Vesele, uzvarot trīssoļlēkšanā, tāllēkšana un augstlēkšanā, bet Līgai Konovalovai divi zelti (tālums un 100m) un sudrabs (augstums). Arī Ligita Ziemane tika pie trim medaļām, uzvarot tāllēkšanā un augstlēkšanā, kā arī izcīnot bronzu šķēpā. Zelta medaļu šķēpmešanā savā grupā izcīnīja Dainis Kūla, divas sudraba medaļas ieguva Iveta Stankevica (augstlēkšanā un 100m) un Juris Baraus (800m un 400m), bet 20. Raitis Kozlovskis – vienu (800m).

Komandu vērtējumā Ventspils lieliskais desmitnieks izcīnīja trešo vietu, tikai par diviem punktiem (vienas sudraba medaļas vērtība) atpaliekot no otrajā vietā esošās Ogres un par četriem – no uzvarētājiem mājiniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: