Lai iepazīstinātu ar jauno Ventspils koncertzāli "Latvija" notika koncertzāles prezentācijas pasākums.

Tās laikā, vēl pirms koncertzāles oficiālās atklāšanas, varēja apskatīt ne tikai koncertzāles telpas un tās unikālos instrumentus, bet arī novērtēt koncertzāles dizaina un arhitektoniskos risinājumus, kā arī izzināt mākslinieciskos plānus, informēja koncertzāles "Latvija" komunikācijas konsultante Lauma Laube.

Pasākumā piedalījās koncertzāles mākslinieciskais vadītājs Miks Magone, koncertzāles vertikālo klavieru izgatavotājs Dāvids Kļaviņš, Ventspils mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis, Mūzikas bibliotēkas vadītāja Inga Aulmane, komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks, un pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele.

25. jūlijā un 26. jūlijā ar īpašu koncertu darbu sāks Ventspils koncertzāle "Latvija". Jaunajā ēkā darbosies gan koncertzāle "Latvija", gan Ventspils mūzikas vidusskola, gan arī Bērnu mūzikas skola, Mūzikas bibliotēka un skaņu ierakstu studija.

Koncertzāles Lielajā zālē ir 578 skatītāju vietas, kā arī divi unikāli mūzikas instrumentiem - manuālas akustiskās koncertērģeles un vertikālās koncertklavieres.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    reku 18.07.2019, 13:16:15

    Kad tad ielaidīs pārējos-ventiņus parastos,kuri vēlēsies apskatīt gadsimta brīnumceltni?
    Jebšu tiem,kuri nepirks biļeti uz kādu koncertu,ieeja šajā ēkā būs liegta?

  • -2
    domāju 19.07.2019, 12:21:33

    ka neviens neliedz ieiet apskatīties. pagaidām, izskatās, notiek iekārtošana- bibliotēka, klases....

  • 0
    SIA "Kurzemes filharmonija" 19.07.2019, 13:10:07

    Koncertzāles “Latvija” telpas apskatei būs pieejamas pēc oficiālās atklāšanas. Ikviens interesents gida pavadībā varēs piedalīties ekskursijā un ne vien apskatīt telpas, bet arī uzzināt dažādus interesantus, koncertzāles unikalitāti raksturojošus faktus. Lūgums sekot informācijai www.ventspil.lv un www.koncertzalelatvija.lv

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: