Ventspils pilsētas dome lēmusi atkārtoti slēgt deleģēšanas līgumu ar biedrību Ventspils Jauniešu dome, lai arī turpmāk veicinātu jauniešu iesaisti sabiedriskajā dzīvē un pašvaldības lēmumu pieņemšanas procesā, informētu par pieejamajām izglītības un karjeras iespējām un motivēt izvēlēties sev atbilstošu virzienus.

Ar dažādu projektu, pasākumu un neformālu apmācību palīdzību jauniešus iedrošinās būt patstāvīgiem, uzņemties atbildību, attīstīt iniciatīvu un palielināt savu konkurētspēju labākas izglītības iegūšanai un darba tirgū.

Ar biedrību Ventspils Jauniešu dome deleģēšanas līgums ticis slēgts arī iepriekš – 2015. gadā un atkārtoti 2016. gadā ar darbības termiņu līdz 2018. gadam. Biedrība deleģētos uzdevumus veikusi sekmīgi, īstenojot neformālās apmācības, atbalstot jauniešu iniciatīvas, izplatot jauniešiem saistošu informāciju, iesaistot viņus lēmumu pieņemšanas procesos, kā arī sekmējot jauniešu uzņēmējspējas, nodarbinātību un karjeras izvēli. Jauniešu dome pašvaldībai ir sadarbības partneris projekta Proti un Dari! īstenošanā, kas palīdz jauniešiem, kuri nestrādā un nemācās, atgriezties pie mācībām vai sekmīgāk iekļauties darba tirgū.

Ventspils Jauniešu dome dibināta 2003. gadā un ir guvusi pieredzi dažādu jauniešu mērķauditorijai paredzētu vietēju un starptautisku pasākumu un projektu īstenošanā. Regulāri tiek organizēti izglītojoši un informatīvi pasākumi, apmācības un projekti, aktivitātes izglītojamo pašpārvalžu kapacitātes celšanai. Biedrība aktīvi iesaistās Ventspils Jauniešu mājas darbībā un attīstībā. Ventspils Jauniešu dome atbilst Jaunatnes likumā noteiktajiem jaunatnes organizāciju kritērijiem un ir iekļauta Izglītības un zinātnes ministrijas jaunatnes organizāciju sarakstā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: