Apmēram pēc šāda scenārija aizvadītās nedēļas nogalē risinājās notikumi Piedzīvojumu parka BMX trasē, kur vispirms tika atklāta jaunā servisa ēka, bet pēc arī aizvadīts Latvijas čempionāta posms un Ventspils kausa izcīņa.

Sestdien Piedzīvojumu parka BMX trasē norisinājās Latvijas BMX čempionāta 2. posms, pirms kura notika svinīga jaunās servisa ēkas atklāšana. Jaunā BMX trases servisa ēka ir moduļu tipa, ēkā iekārtotas zēnu ģērbtuves ar 20 skapīšiem, meiteņu ģērbtuves ar 4 skapīšiem, kā arī tualetes un dušas. Ēka piemērota arī personām ar kustību traucējumiem. Servisa ēkā ir arī velosipēdu noliktava, trases inventāra uzglabāšanas telpa, kā arī remontu darbnīca un ēkas otrajā stāvā izvietota telpa tiesnešiem un treneriem.

Ēkas būvniecības projekts realizēts par Izglītības un zinātnes ministrijas finansējumu, un būvniecības izmaksas ir 221 430 eiro.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, uzrunājot klātesošos, minēja, ka šodien BMX saimei ir priecīgs notikums, jo jaunā servisa ēka noteikti uzlabos sportistu treniņu apstākļus. Uzrunu teica arī riteņbraukšanas federācijas izpilddirektore Dace Dimante, kura novēlēja ventspilniekiem izaugsmi un pateicās par ieguldījumu BMX sporta infrastruktūras attīstībā, dāvanā pasniedzot Māra Štromberga kreklu.

Latvijas čempionāta posmā piedalījās dažādu vecuma grupu sportisti no Latvijas, Krievijas un Igaunijas, kā arī Sporta skolas Spars audzēkņi – kopumā 270 dalībnieki.

Spara audzēkņiem starti bija veiksmīgi un kopvērtējumā godalgotās vietas izcīnīja un kausus saņēma:

B8 grupā 2. vietā Alberts Veinbergs

B9 grupā 2. vietā Mariss Mažrims

B10 grupā 3. vietā Haralds Ekmanis

B11 grupā 3. vietā Kristofers Bužoks

M17+ grupā 1. vietā Rolands Pommers, 2. vietā Markuss Valdmanis

Vīri: MJ/ME grupā 2. vietā Klāvs Lisovskis

Ventspilnieki startēja arī blakusvāģu grupā, kurā BMX treneris Jānis Šķeperis kopā ar kantētāju Kristofers Bužoks aizvadīja lieliskus divus braucienus un izcīnīja uzvarētāju kausu.

Svētdien risināsies Sporta skolas Spars organizētais Ventspils kauss, kurā startēja liela daļa Latvijas čempionāta posma dalībnieku. Diemžēl šajā dienā dalībniekiem cīņu par labiem sasniegumiem vēl vairāk apgrūtināja laika apstākļi, tādēļ nenotika B fināli.

A finālbraucienos Sporta skolas Spars audzēkņiem bija sekojoši panākumi:

B6 grupā 7. vieta Dante Krūmiņš

B7 grupā 5. vieta Niks Rags

B8 grupā 3. vieta Alberts Veinbergs

B9 grupā 1. vieta Mariss Mažrims, 8. vieta Reinis Bandenieks

B10 grupā 5. vieta Haralds Ekmanis, 7. vieta Valts Budigins

B11 grupā 2. vieta Kristofers Bužoks, 8. vieta Justs Berks

B12 gadīgo grupā 2. vieta Matīss Mažrims

M17+ grupā 1.vieta Klāvs Lisovskis, 4.vieta Markuss Valdmanis, 5.vieta Rolands Pommers

Blakusvāģos, kurās piedalījās 3 ekipāžas, otro vietu izcīnīja Sporta skolas Spars treneris Arnis Zecmanis ar kantētāju Kristoferu Bužou.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: