Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) un Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar republikas pilsētu domēm un reģionālajām augstskolām maijā un jūnijā organizē septiņu konferenču ciklu “Latvijas teritoriju attīstības izaicinājumi”. Pirmā konference norisināsies 20. maijā Ventspilī.

Konferenču cikla mērķis ir rast atbildi uz jautājumu, vai VARAM piedāvājums administratīvi teritoriālajam modelim ir labākais risinājums Latvijas reģionu attīstībai un visas valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanai?

Konferenču ietvaros tiks apspriestas iespējas sekmēt līdzsvarotu un ilgtspējīgu Latvijas reģionu attīstību. LLPA uzskata, ka Latvijā ir nepieciešams rast efektīvus risinājumus, lai apturētu iedzīvotāju skaita samazināšanos valstī un izlīdzinātu reģionu nevienlīdzību, kā arī atpalicību no Eiropas Savienības vidējā attīstības līmeņa.

"Latvijas lielajām pilsētām, kurās koncentrējas lielākais iedzīvotāju skaits un ekonomiskā aktivitāte, ir jābūt pārliecinātām, ka VARAM iecerētās reformas rezultāts būs ilgtspējīga attīstība visos Latvijas reģionos. Mums šobrīd pietrūkst objektīva pašreizējās situācijas un teritoriju attīstības tendenču novērtējuma, kā arī prognožu par reformas sekām. Konferenču cikla ietvaros plānots rast atbildes uz virkni neatbildētu jautājumu par Latvijas reģionu līdzsvarotu un ilgtspējīgu attīstību," uzsver LLPA izpilddirektors Viktors Valainis.

Konferenču cikla ietvaros, no 20. maija līdz 10. jūnijam, septiņās Latvijas pilsētās notiks konferences par Latvijas teritoriju attīstības izaicinājumiem, katrā reģionā detalizētāk apskatot vienu no prioritārajām jomām reģionu attīstības veicināšanai. Tajās aicināti piedalīties pilsētu domju priekšsēdētāji, novadu domju priekšsēdētāji, augstskolu rektori, pārstāvji no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un nozares ministrijām, vadošie nozaru eksperti un pašvaldību speciālisti, kā arī pašvaldību iedzīvotāji un citi interesenti.

20. maijā Ventspils Augstskolā notiekošās konferences tēma ir "Veselības pakalpojumu tīkls – veselības jomas izaicinājumi reģionā." Tajā piedalīsies LLPA prezidents Andris Rāviņš, LPS priekšsēdētājs Gints Kaminskis, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš, SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētājs Juris Lācis, Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, pārstāvji no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, VARAM un Veselības ministrijas.

Visi interesenti aicināti 20. maijā Ventspils Augstskolas D 104 auditorijā Inženieru ielā 101, Ventspilī. Organizatoriskai ērtībai līdz 18. maijam jāpiesaka dalība konferencē e-pastā - ekonomika@ventspils.lv.

Laiks

 

12.00-12.30

Reģistrācija

12.30-12.40

Konferences atklāšana

 

Andris Rāviņš, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidents

Gints Kaminskis, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis

12.40-14.00

Latvijas teritoriju attīstība: šodienas šķēršļi un rītdienas iespējas

 

  • Ventspils pilsētas un tās ietekmes areāla attīstības tendences un attīstības stratēģija

Aivars Lembergs, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs (30 min)

  • Izaicinājumi reģiona attīstībai: jaunā administratīvi teritoriālā modeļa ietekme uz teritoriju attīstību un traucējošie faktori teritorijas izaugsmes veicināšanā

Kārlis Krēsliņš, Ventspils Augstskolas rektors (10 min)

  • Veselības jomas izaicinājumi Latvijā un reģionā un administratīvi teritoriālā iedalījuma izmaiņu loma tajā

Juris Lācis, SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētājs (10 min)

  • Izaicinājumi pārvaldības pārmaiņām teritorijās

Aivars Mucenieks, Ventspils novada domes priekšsēdētājs (15 min)

  • Ekonomiskās aktivitātes un nodarbinātības veicināšana teritorijās un administratīvi teritoriālā iedalījuma izmaiņu loma tajā

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvis (15 min)

14.00-14.20

Kafijas pauze

14.20-15.20

Paneļa diskusija: Risinājumi ekonomiski attīstīties spējīgu teritoriju izveidei

  • Paneļa diskusijas vadītājs: Andris Miglavs, Dr.oec.

  • Diskusijas dalībnieki:

  • Aivars Lembergs, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs;

  • Kārlis Krēsliņš, Ventspils Augstskolas rektors;

  • Juris Lācis, SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētājs

  • Aivars Mucenieks, Ventspils novada domes priekšsēdētājs;

  • Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvis;

  • Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis;

  • Veselības ministrijas pārstāvis.

 

15.20 – 15.35.

Konferences kopsavilkums

Konferences moderators

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: