Šī gada pavasarī sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) tika sagatavots projekts, kurā kopā Baltijas jūras piekrastes pašvaldības piedalās piekrastes nacionālas nozīmes projekta īstenošanā.

Ventspils pašvaldība šajā projektā piedalās kā LPS sadarbības partneris ar iespējamo atbalstu līdz 6556,00 EUR. Šī projekta ietvaros ir plānots veikt pieejas līdz Staldzenes pludmalei koka celiņa no automašīnu stāvlaukuma līdz stāvkrastam nomaiņu. Celiņu ir nepieciešams atjaunot, to izgatavojot no jauna. Jauna koka celiņa izgatavošana tiks veikta, saglabājot esošā celiņa platuma izmēru - 2,4 m un tā kopējais garums ir 78 m.

Par projekta ieviešanu ar LPS tiek noslēgts sadarbības līgums un tuvākajā laikā tiek uzsākta projekta realizācija. Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” cenu aptaujas kārtībā ir izvēlēta firma, kura drīzumā uzsāks darbus jauna koka celiņa izgatavošanai. Darbus plānots veikt līdz šī gada 28. jūnijam.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Spīdola 21.05.2019, 22:15:19

    Kāda firma veiks šo pasūtījumu? Cik firmas piedalījās cenu aptaujā

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 22.05.2019, 11:09:26

    Informējam, ka cenu aptaujā piedalījās 3 firmas, no kurām par uzvarētāju tika atzīta SIA “Marpet”.

  • 0
    Krišs Daugulis 22.05.2019, 19:01:46

    O, šie naski nodokļu maksātāji - pagājšgad veselu tūkstoti un simt oiro samaksājuši!
    Nu, nu...

  • 0
    Katja 23.05.2019, 09:54:04

    Kāda vispār ir situācija ar Staldzenes pludmali? Zinu, ka iepriekš tika runāts par to, ka stāvkrasts grūst. Varbūt tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ tagad tiek veikti laipas atjaunošanas darbi? Varbūt ir kāds kopējais situācijas novērtējums piekrastes zonai?

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 27.05.2019, 16:09:51

    Pēdējais jaunākais jūras krasta apsekojums pēc Ventspils pašvaldības pasūtījuma ir veikts 2018.gada oktobra un novembra mēnešos, ko veica Dr.geol. Jānis Lapinskis. Šī apsekojuma laikā tika izvērtēta un salīdzināta visa jūras piekrastes zona Ventspils pilsētas administratīvās teritorijas robežās, tai skaitā arī Staldzenes pludmalē. Saskaņā ar veikto apsekojumu tika konstatēts, ka situācija Staldzenes stāvkrastā pēdējos gados ir stipri uzlabojusies un nav tikusi novērota strauja krastu noskalošanās. Visspēcīgāk krasts tika noskalots 2009.gada janvāra vētrā, taču pēdējos gados šādas tiks spēcīgas vētras nav bijušas, līdz ar to strauja krastu noārdīšanās nav notikusi un prognoze liecina, ka krasta atkāpšanās vidējais ātrums tuvākajos 20 gados nepalielināsies. Protams, Staldzenes stāvkrasts ir vieta, kur var veidoties nobrukumi un tādēļ ir jāuzmanās tās tuvumā, kā dēļ arī 2018.gadā tika uzstādītas brīdinājuma zīmes.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 27.05.2019, 16:09:57

    Laipas nomaiņa nav saistīta ar Staldzenes stāvkrasta atkāpšanos, bet gan tādēļ, ka vecā laipa ir savu laiku nokalpojusi, satrūdējusi un nepieciešams to atjaunot.
    Detalizēti ar Dr.geol Jāņa Lapinska jūras piekrastes apsekojuma rezultātiem var iepazīties sīkāk Ventspils pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļā (tel. 636 01283)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: