Latvijas Basketbola līgas finālā ceturtajā mačā BK “Ventspils” basketbolisti aizvadīja ļoti neizteiksmīgu otro puslaiku un piedzīvoja zaudējumu 90:98, kas nozīmē, ka VEF komanda izvirzās vadībā 3:1, bet ventspilniekiem, titula nosargāšanai, nepieciešamas trīs uzvaras pēc kārtas.

Spēles pirmajās četrās minūtēs abas komandas veica pa izrāvienam. Ventspilnieki pirmie trāpīja savus metienus (Jakovičs, Zaķis, Gulbis, Arledžs), iegūstot septiņu punktu vadību – 2:9. VEF tikpat ātri panāca izlīdzinājumu – 9:9. Ceturtdaļas turpinājumā pārmaiņus priekšā pabija abas komandas. Rīdzinieki izmantoja zonas aizsardzību, Ventspils kārtējo reizi pamēģināja mazo sastāvu, Jāni Bērziņu nosūtot ceturta numura pozīcijā. Ausēja otrais tālmetiens desmitajā minūtē deva minimālu pārsvaru vefiešiem (19:18), Bērziņš atbildēja ar tādu pašu gājienu no kreisā stūra, bet Zeks ātrajā pretuzbrukumā paspēja ietriekt bumbu grozā no augšas – 21:21.

Nākamajā desmitminūtē spēle kļuva atraktīvāka. Ja pirmajā ceturtdaļā abas komandas sasniedza pārkāpumu normu, turpinājumā piezīmju bija ļoti maz. Spēlētāji darbojās ar lielu azartu – nevienas vienības pārsvars ilgu laiku nepārsniedza četrus punktus, notika vairākas vadības maiņas. Meistara kvalitātes apliecināja Kristaps Janičenoks, rezultatīvas minūtes izdevās Rihardam Lomažam. VEF mazie spēlētāji bija pamanāmi jau pirmajā puslaikā, pēc Durema un Kouzija tālmetieniem panākot neizšķirtu – 39:39. Ventspils ārējā līnija nepalika atbildi parādā, ar Lomaža un Mārča Vītola trīspunktu metieniem veicot lielāko izrāvienu ceturtdaļā – 39:45.

Pirmajā puslaikā notikušais atgādināja iepriekšējās spēlēs redzēto. VEF uzvarēja cīņā par atlēkušajām bumbām (22-17, uzbrukumā 7-1), guva vairāk otrās iespējas punktu (7-3) un izdarīja par septiņiem metieniem no spēles vairāk (14/37 pret 17/30). Ventspilnieki turpināja precīzāk mest, tai skaitā bija precīzāki tālmetienos (6/14 vs 8/15). Lomažs ar trīs trīspunktu metieniem un 11 punktiem izrāvās snaiperu saraksta priekšgalā, kamēr rīdzinieku rindās pa astoņiem punktiem sameta Ausējs un Durems.

Nākamajās 130 sekundēs, pateicoties Artūram Ausējam, viss atkal sagriezās kājām gaisā. Aizsargs iemeta divus tālmetienus, pēc tam pārķēra bumbu un ātrajā izrāvienā atspēlēja to Marekam Mejerim. Kapteinis lidojumā trieca bumbu grozā – 49:47. Roberts Štelmahers pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc tam viņa vīri vēlreiz zaudēja bumbu uzbrukumā, bet treneris saņēma tehnisko piezīmi. Ausējs realizēja brīvmetienu, savukārt bumbas kontrole beidzās ar Arta Ates guvumu – 52:47.

Trešās ceturtdaļas vidū VEF bija 4-7 punktu pārsvars, tomēr Ventspils nelaida pretiniekus tālākā izrāvienā. Divdesmit astotajā minūtē, pateicoties Andreja Gražuļa četru punktu sērijai un Durema trīspunktniekam no labā stūra, rīdzinieki izlauzās tālāk – 65:54. Lomažs ātri atbildēja ar trīs punktiem, taču Gražuļa izcīnītā bumba uzbrukumā palīdzēja mājiniekiem tikt pie atbildes tālmetiena. Rezultatīvā apšaude turpinājās līdz pusstundas beigām – 73:64.

Izšķirošās desmitminūtes sākumā rīdzinieku ofensīva apstājās, kamēr ventspilnieki savus metienus trāpīja. Džonatana Arledža trīspunktnieks samazināja starpību līdz četriem punktiem – 73:69. Artis Ate pēc minūtes pārtraukuma neļāva pretiniekiem pietuvoties vēl vairāk. Lieliski turpināja spēlēt arī Glens Kouzijs, ar astoņu punktu sēriju 36. minūtē panākot VEF lielāko pārsvaru – 87:73. Emocijas uz rīdzinieku soliņa sita augstu vilni, kamēr kurzemniekiem sākās cīņa ar laiku. Zeks atbildēja Zaķim (89:75), bet mirkli vēlāk atstāja laukumu ar piecām piezīmēm. Mājinieki līdz 39. minūtei noturēja divciparu pārsvaru, tomēr viens Arledža un divi Vītola tālmetieni 51,1 sekundi pirms pamatlaika beigām atjaunoja intrigu – 93:88. Sekoja pārkāpums, Kouzijs realizēja abus brīvmetienus – 95:88. Ventspils spēlētāji kļūdījās un atkal bija spiesti pārkāpt noteikumus. Ate meta perfekti – 97:88. Pusminūti pirms finālsvilpes laukumu ar piecām piezīmēm atstāja Rihards Lomažs, bet Gražulis trāpīja vienu no diviem – 98:90.

Sērijas piektā spēle piektdie risināsies Ventspilī. 

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -2
    Bruns Svilis 14.05.2019, 22:23:40

    Nekrīt trīnīši, ir pakasiens.
    Cel akliem jābūt, kad neredz trenera spejas/nespeju!
    Gan jau '' mīļie Ventiņi '' zin ko mil.

  • -3
    Barons.. 15.05.2019, 05:13:30

    Es to bij paredzet jou senak.Aber Ked kundz nebij man ticet.

  • -3
    Barons.. 15.05.2019, 05:14:45

    Vefiņ būs būt akal pa Čempion.Le zinat.Vel tig nākošo spēl javinnet.

  • -9
    keda 15.05.2019, 09:19:45

    Tu , Barononkul, atbild man, kāpēc tu vairs nefano par Zaķkung, kura dank tev tā patika, bet laid siekalu par vef?

  • -9
    keda 15.05.2019, 09:18:54

    Tiešām nekrita trīnīši? Saprotu, ka tev patīk komentēt tikai tad, kad ir noticis kaut kas slikts, bet vismaz kaut cik pacenties parādīt, ka kaut ko saproti. Varbūt nokopē komentāru no kādas sitas lapas vai palūdz kāda, kurš kaut ko arī saprot, palīdzēt.
    Nu un ja jau tā esam sākuši, ko treneris izdarīja nepareizi, ko lika/nelika darīt, kas liedza uzvarēt un parāda viņa nespēju? Jau jau uzskati, ka tikai aklie to neredz, tad vari ari paskaidrot, vai ne?

  • -2
    Barons.. 15.05.2019, 11:46:15

    Ked kundz.
    Adbild:Es ir bijs līdzjust (to ir latvisk,ne "fanot") pa Vefiņ vel tad,ka bij PēeSeReS Čempionātlaik,le zinat.Ka spēlet bij Žvīgur,Krištopān,Valter un citt kung.Un Zvans Andrs-ventspilnieks.
    Pa Zaķ kung neko nav zinat.Var būt,ka to ir kād citt bijs līdzjust.To Baron titul ir būt pulkiem.

  • -8
    keda 15.05.2019, 12:11:45

    Tā jau Baron, domāju, ka esi viltvārdis un citu titulu piesavinātājs! Būtu vismaz franšīzi īstajam maksājis! Fuj!

  • -9
    Latvija pāri visām! 15.05.2019, 09:32:23

    Būs toto? )

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: