15. maijā Latvijā oficiāli sākas jaunā peldsezona un Ventspils pludmale ir tai gatava - tā ir labiekārtota un sakopta, un ar nepacietību gaida Zilā karoga pacelšanu mastā, kas 1. jūnijā notiks jau 21. gadu pēc kārtas.

Atbildīgās iestādes uztur pludmali kārtībā visu gadu, taču pavasaros tiek uzsākti pludmales sagatavošanas darbi jaunajai peldsezonai. P/I “Komunālā pārvalde” šopavasar ir veikusi koka laipu uzstādīšanu pāri kāpu zonai, informācijas zīmju, atkritumu urnu, soliņu, pludmales dušu uzstādīšanu, pārģērbšanās kabīņu labošanu, dažādus krāsošanas darbus, smilšu līdzināšanu, kā arī smiltīs iepūstā inventāra atrakšanu.

Pērn tika veikti jūras piekrastē esošās publiskās infrastruktūras uzlabošanas darbi, izbūvējot koka laipas piekļuvei ar ratiņkrēsliem un bērnu ratiņiem līdz jūrai no 6. ieejas, laipas malā ierīkojot pārģērbšanās kabīni un atklāta tipa āra dušu, kā arī tika uzstādīti jauni informācijas stendi ar norādēm par pludmales infrastruktūru, jaunas ielu vingrošanas iekārtas, velosipēdu novietnes, u.c. uzlabojumi.

P/I “Komunālā pārvalde” informē, ka šogad tiek turpināti uzlabojumi pieejas uzlabošanai kāpu zonā Ventspils pilsētas pludmalē, Latvijas vides aizsardzības fonda projekta ietvaros izbūvējot jaunas ieejas laipas Nr2., Nr.5 un Nr.7.

Iedzīvotāji un pilsētas viesi ir aicināti atbildīgi izturēties pret dabu un Zilā karoga pludmali, to uzturēt kārtībā un nepiesārņot.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Mimmīte 15.05.2019, 12:20:23

    Viss ok!Tikai Lietuvas karogu neaizmirstiet!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: